receptenindex

klik op het recept naar keuze

hoeveelheden zijn voor vier personen, tenzij anders aangegeven

zoeken op ingrediënt kan ook, ga daarvoor naar de zoekfunctie onderaan de pagina, rechts

antipasto met vlees of vis
gefrituurde sardientjes
gehaktballetjes in tomatensaus
salade met octopus en aardappel
sardientjes uit de veneto
kleine quiches met radicchio lardo en tijm
vijgen met ham
tapenade van olijven, kappertjes en ansjovis
Toscaanse kippenleverpaté

antipasto vega
arancini, gefrituurde risottoballetjes
caponata
farinata met pesto en stracchino
gefrituurde courgettebloemen
gevulde courgettebloemen
grissini
kikkererwtentaart
panelle, snack uit Palermo
panzerotto, kleine gefrituurde calzone met mozzarella en tomaat
salieblaadjes, gefrituurd
tomaten-confit
taralli uit Puglia

voorgerecht met vlees
bigoli met ragu van eendenborst
lasagna
lekker luie lasagne, penne pasticciate al forno
gehaktsaus van Sardinië, malloreddus a sa campidanesa
spaghetti all'Amatriciana
spaghetti all'Amatriciana om zeep geholpen
spaghetti cacio e pepe
spaghetti alla carbonara
Spätzle van spinazie met salie en ham
speltpasta met romige paddenstoelensaus

risi e bisi
risotto all'Amarone
risotto all'isolana
risotto met saffraan
risotto met tastasal

bonensoep, pasta e fagioli
bouillon met stracciatella
zomerse erwtensoep met munt
Salmorejo, koude tomatensoep uit Andalusië

voorgerecht met vis of andere waterdieren
couscous of fregola met venusschelpen
orecchiette met broccoli, zonder cime di rapa!
pasta met artisjokken en geflambeerde garnalen
pasta met makreel, kappertjes en olijven
pasta alla puttanesca
pasta allo scoglio
pasta di Alessandro

vissoep

mosselen, pepata di cozze


voorgerecht vega
gnocchi alla romana
orecchiette met broccoli, zonder cime di rapa!
pasta met knoflook olie en rode peper
pasta met grappa, tomaat, room en saffraan
pasta met verse zwarte truffel
pasta all'arrabbiata
pastasalade met pesto alla trapanese
kleine quiches, met asperge, tomaat en courgettebloem
kleine quiches met radicchio, lardo en tijm
rode tagliatelle met pesto van rucola, bieslook en ricotta
tagliatelle met erwtjes
tagliatelle van wilde spinazie met gorgonzola, hazelnoot en rucola

ravioli met ricotta, tomaat en verse kruiden
ravioli met aardappel en munt, culurioli

risotto met artisjokken
risotto met asperges
risotto met courgette
risotto met gorgonzola en tomaten
risotto met pompoen en salie
risotto met porcini
risotto met radicchio rosso
risotto met saffraan
risotto met venkel, Asiago en munt

groentebouillon
kastanje-venkelsoep
moestuinsoep met borlotti en pesto
pindasoep
porcini-aardperensoep met tijm
tomatensoep met verse tuinkruiden
uiensoep
zomerse erwtensoep met munt

verse deegwaren maken
zelf pasta maken
malloredus, pasta maken zonder ei, met saffraan
zelf gnocchi maken
zelf lasagna maken
zelf pizza maken
zelf ravioli maken
zelf spätzle maken
focaccia uit Puglia
focaccia met aardappel en tijm
grissini
Italiaanse broodjes
radicchio-notenbroodjes
taralli uit Puglia

hoofdgerecht met vlees of gevogelte
aubergines gevuld met gehakt en pijnboompitten, Ottolenghi
bombette, street food uit Puglia van kaas en coppa
brasato all'Amarone, stoofvlees met Amarone
coda alla vaccinara, stoofpot van ossenstaart
gebraden kalfsborst
haas naar een recept van Zita
kalkoen met granaatappel uit de oven
kipfilet met tomatensaus, mozzarella en oregano, pollo alla pizzaiola
kipfiletrollade met ham en kaas
kip uit de oven met aardappels en verse kruiden
krokante kip met amandel, venkelzaad en citroen
kip op jagerswijze
kwartels uit de oven
lamskoteletjes met rode pesto
ossobucco alla milanese
parelhoen met granaatappel uit de oven
runderstoofpotje met gedroogde porcini
saltimbocca alla romana
stoofpotje met kalfsvlees van Sardinië
stoofpotje met kip
stoofpotje van koeienwang met knolselderij
stoofpotje van rundvlees met lavendel
tagliata, contrafilet van de grill met rucola en parmezaan
worstjes met druiven van Artusi
pikant stoofpotje met konijn
zoetzuur konijnstoofpotje
stoofpotje lamsvlees met saffraan
stoofpot met paardenvlees, pastisada de caval
varkenshaas met salie en witte wijn

hoofdgerecht met vis of schelpdieren
gefrituurde sardientjes
spiesen van gamba's
kabeljauw met pesto en olijven uit de oven
makreel met kappertjes en oregano
mosselen met knapperig brood
rode mul met citroenrasp en witte wijn
stoofpotje met octopus
slakken
stokvis uit Vicenza
Siciliaanse vispakketjes uit de oven
zwaardvis in een feestelijk korstje

  
hoofdgerecht vega
"caprese" van tomaten-confit, rucola en mozzarella
crêpes met spinazie, ricotta en tomatensaus uit de oven
frittata met bloemkool en munt
frittata met courgette
paddenstoelenschnitzel
pizzoccheri della Valtellina, boekweitpasta met savooiekool en aardappel
hartige taart met snijbiet
romanesco-komijntaartje met pijnboompitten
spelttaartje met courgette, ricotta en tijm
Wanda's spiegelei met truffel.html
witte-bonensoep met salie

saus met vlees
bolognesesaus, ragù

saus vega
basis tomatensaus
Salmoriglio, Siciliaanse saus met olijfolie, citroen, oregano.
salsa verde

pesto (vega)
pesto alla genovese
pesto alla siciliana
pesto van rucola en amandelen
pesto van tuinbonen, marò

bijgerecht met vis
puntpaprika's met olijven, ansjovis en scamorza
Siciliaanse bloemkool

bijgerecht vega
aardappels uit de oven
artisjokken alla romana
aubergine alla parmigiana
aubergine met munt en pijnboompitten
aubergineballetjes uit de oven
caponata
kikkererwtentaart
monniksbaard in aromatische olie van knoflook en tijm
paprika in tomatensaus, peperonata
polenta
pompoen met tijm uit de oven
puntpaprika's met munt en limoen
radicchio rosso van de gril
risotto met saffraan
romanesco met sesam
sinaasappelsalade met venkel en olijven

nagerecht
citroensorbet maken zonder ijsmachine
hangop met aardbeien en munt
koffiesorbet
panna cotta
semifreddo van yoghurt met frambozensaus
semifreddo met honing
semifreddo met nectarine en amaretti
tiramisù ristretto

gebak
amaretti-amandeltaart
amaretti-pompoentaart.html
bergamot-cheesecake
luchtig appelgebak
appeltaart uit Verona
bitterkoekjeskruimeltaart
castagnaccio, Toscaanse kastanjetaart
chocoladecake met ricotta
kaakklevers
kersencake
limoncello-amandelcake
meringues van Sardinië
pavlova met granaatappel, framboos, saffraan en amandel
rozenbroodtaart met honing
peertjes gestoofd met balsamico en kaneel
pruimencake van amandelmeel, glutenvrij
rijsttaart van mamma Ada, glutenvrij
sbrisolona, kruimelamandeltaart uit Mantova
sinaasappelcake met kardemom
torta della nonna, Italiaanse roomtaart met pijnboompitten
torta russa
venkelbollen

koek
brasadele, koekjes voor Pasen
ras el hanout-speculaas
crostata di marmellata, zandkoekjes met jam
cantuccini, harde Toscaanse amandelkoekjes
frolline, koekjes van Santa Lucia
galani, cenci, frappe, crostoli of chiacchiere
roze koeken bakken
sbrisolona
gialetti

brood, jam en broodbeleg
focaccia uit Puglia
focaccia met aardappel en tijm
grissini
Italiaanse broodjes
pesto-kaasbrood bakken
Arabische pitabroodjes
radicchio-notenbroodjes
taralli uit Puglia

aalbessenjam
jam van blauwe bessen
gianduia, hazelnoot-chocoladepasta
kruisbessenjam maken
limoncello-aardbeienjam
vijgenjam

overig
bicerin, warme koffie-chocoladedrank

cocktail Hugo
cocktail Hugo alcoholvrij: Ugolino
cocktail Jasper
cocktail Halsoverkop Bellini
sinaasappelgember-sapje
vin brulé
crackers uit mantua, schiacciatine mantovane
crema pasticcera (banketbakkersroom) maken

conserven, likeur
anima nera, droplikeur
bergamello maken
limoncello maken
kippenbouillonblokken zelf maken
porcini-bouillonblokken zelf maken
zelf passata maken (gezeefde tomaten)
ricotta maken
vlierbloesemsiroop
kruidenzout zelf maken

menu
kerstmenu 2015

kerstmenu 2014

Kerstmenu 2013: vegetarisch Siciliaans menu 
Kerstmenu 2013: menu Veronese
Kerstmenu 2013: vola via con me, gevogelte

kerstmenu 2012 voorgerecht
kerstmenu 2012 hoofdgerecht
kerstmenu 2012 nagerecht

kerstmenu 2011 aperitief
kerstmenu 2011 voorgerecht
kerstmenu 2011 hoofdgerecht
kerstmenu 2011 nagerecht

menu uit de veneto
nazomer menu

gourmetten op feestdagen


13 opmerkingen:

Jacobien zei

Hier ben ik heel blij mee, dank je wel!

ymme zei

Heel overzichtelijk, bedankt

Miss Foodie zei

Maar waar moet je beginnen??? #zoveellekkers!!!

Antoinette Coops zei

Dan maar in alfabetische volgorde :-)?

Jacqueline Jacobs zei

Ik heb de Delicious opgezegd. Wat een heerlijke gerechten en leuke verhalen.

Antoinette Coops zei

Oeh, da's wel een drastisch besluit! Maar kom er gezellig bij Jacqueline!

Anoniem zei

Ik was op zoek naar hoe je zelf ricotta moest maken. Dat zag ik laatst voorbijkomen, maar ik kan het niet terug vinden. Balen, want ik wil een vriend een zelf-kaas-maken pakket geven voor zijn verjaardag en wat tips zouden welkom zijn. Kun je de link nog naar me tweeten?

Anoniem zei

sorry, bovenstaand bericht is van Lotje

Ann Hanegreefs zei

Ik heb de site vandaag pas ontdekt, dankzij Ciao Tutti. Wat een mooie schat aan recepten!

Antoinette Coops zei

Dankjewel Ann, wat een fijn compliment!

Unknown zei

Vraagje, hoe maak je schijfjes aardappeltjes met olijfolie uit de oven. Alvast bedankt voor je reactie. Jeannette Martens

Ellen Van der Schans zei

Hallo Antoinette, ik kan je recept Risotto met Asperges niet vinden.
Grtjs. Ellen van der Schans

Antoinette Coops zei

Hallo Ellen, hij staat onder voorgerecht vega, dus niet samen met de risotti met vlees.

Een reactie plaatsen