Anderen over Mangiamo!

Mangiamo! wint de Pomo d`Oro 2018, overall Beste Italiaanse Kookboek 15 jaar Italië Evenement.
Vakjury en publiek samen riepen Mangiamo! uit tot het beste Italiaanse kookboek van Nederlandse makelij van de afgelopen 15 jaar.
Uit het juryrapport:
Dit Italiaanse kookboek is tevens een heerlijk leesboek dat naast lekkere recepten ook veel informatie bevat. Mangiamo! is toegespitst op de streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat daarmee duidelijk de verscheidenheid van de wereldberoemde Italiaanse keuken zien. Dit kookboek gaat over de eetcultuur en gewoontes waarbij de lokale bewoners uitgebreid aan het woord komen.
De Nederlandse auteur, Antoinette Coops, woont al jaren in Veneto en laat ons de keuken van Veneto beleven! Antoinette`s culinaire kennis en vaardigheden maken haar tot een waardige ambassadeur van de Italiaanse keuken in Nederland.

Marjolein Hurkmans, De Telegraaf
Mangiamo! van Antoinette Coops is dit jaar bekroond als beste Italiaanse kookboek van Nederlandse bodem. Ik snap dat. Er staan niet alleen heerlijke recepten in, het staat ook vol prachtige leesverhalen.

Jacques Hermus, het Dagblad van het Noorden
De regio Veneto is het achterland van Venetië en Coops - vermaard om haar blog Italiaans koken met Antoinette - toont aan dat de Venetiaanse keuken zoveel meer is dan polenta, tiramisù en spritz.
Vanuit haar woonplaats Verona, die andere grote stad in de regio, biedt ze streekgerechten als gnocchi van de almboerderij, diverse stoofpotjes van alle soorten vlees, en de smakelijkste pasta`s. Ze schrijft over de verscheidenheid van landschappen, van de oostelijke Dolomieten met zijn luchtgedroogde hammen, tot de laagvlakte met steden zoals Padua en Verona, waar een rijke landbouwtraditie heerst en fraaie wijnen worden geproduceerd. En natuurlijk over de kust, waar de Podelta overgaat in de Adriatische zee en vis en schaal- en schelpdieren over de borden schulpen.
Fijn dat onze vooruitgeschoven post daarover zo smakelijk vertelt.

Lorenzo Ledel, Vision Magazini
Mangiamo! won meteen de Pomo d'Oro Beste Italiaanse Kookboek  van Nederlandse makelijk van de afgelopen 15 jaar. Goed te begrijpen.
Ik heb het al eerder opgemerkt: hoeveel Italiaanse kookboeken kan een mens hebben? Want ook van die heel erg aardig geschreven Mangiamo! gaat u weer watertandend aan de slag in de keuken. En zoals bekend: 'de' Italiaanse keuken doet niet aan tientallen ingrediënten en ingewikkelde bereidingen. Dit is om je elke dag een beetje in Italië te voelen.

Saskia Balmaekers, beheert en blogt op Ciao Tutti
Mangiamo! is meer dan recepten alleen. Elk gerecht wordt ingeleid met een persoonlijke anekdote om van te smullen. Ook de inwoners van de streek komen uitgebreid aan het woord. Zo maak je kennis met jachthonden Jack en Oscar en truffelhond Rosa Nera, risottokoning Gabriele Ferron, Amaronemaker Felice Andreis, paardenslagers Giorgio en Lorenzo Avesani en paddofielen Silvia en Mariano. Antoinette neemt je mee naar bossen en wijngaarden, maar ook naar het Watermeloenfeest. Maar bovenal troont ze je mee naar de keukens van Verona, van Venetië en van de kleine dorpjes op het platteland van de regio Veneto.

Jonah Freud, De Smaak van Italië
Een regio di meer aandacht mag hebben als het over lekker eten en drinken gaat.

Wim Houtman, Nederlands Dagblad
Mangiamo! won anderhalve week geleden de Pomo d`Oro voor het beste Italiaanse kookboek.
Ik snap dat wel, want dit kookboek is echt anders. Het gaat echt over de regiokeuken van Veneto en daarbij is het ook nog een kijk- en leesboek, met mooie foto`s - niet alleen van de gerechten, ook van de streek - en verhalen over mensen en gewoonten.

Karin Luiten, culinair journalist Trouw, schrijfster van o.a. het grote Antipakjesboek
Mangiamo! Ik ging ermee op mijn balkon zitten, en kon niet meer ophouden met lezen.Want dat heeft Antoinette gelukkig ook in het boek behouden: haar persoonlijke schrijfstijl.
Elk recept wordt uitgebreid ingeleid, en dan houdt ze tussendoor ook nog allerlei gesprekken met locals, denk aan een risottoboer, een houtsnipjager en een wijnmaker. Dat levert smakelijke citaten op.

Aniek Rooderkerken, voor Italie Uitgelicht
Je voelt dat het kookboek met liefde geschreven is, en dat er heel wat onderzoek, koken, proeven en uitzoeken aan dit kookboek vooraf is gegaan. Het boek zelf is om door een ringetje te halen. Van de recepten, de achtergrondverhalen tot de foto`s van fotografe Marleen van Es. En natuurlijk de verhalen van Antoinette. Ze schrijft vol liefde en eerbied voor de tradities en smaken van haar eigen streek.
Hanneke van den Berg, Noord-Hollands Dagblad, Haarlems Dagblad, Leidsch Dagblad
Antoinette blijkt zelf veel te hebben geleerd door gewoon naar haar schoonmoeder te kijken. Schoonmoeders in Italie hebben de naam jaloers te zijn op schoondochters die hun innig geliefde zoons afpakken, maar bij Antoinette was dat zeker niet het geval. Zij mocht toekijken, meekoken en proeven tot ze als een ware Italiaanse mama de mooiste gerechten op tafel kon toveren.
Lees HIER de volledige recensie van Hanneke van den Berg voor HMC

Joke Boon, schrijfster van Bonen! en Koken met kleur!
'Antoinette schrijft mooi, beeldend en zorgvuldig. Je zit bijna bij haar aan tafel als ze schrijft hoe haar schoonvader brood bij de maaltijd moet, of il marito zich verspreekt over ree. Ook de mensen uit de streek, van paardenslager, olijvenperser, tot de jager, het zoeken van truffels en la mama komen in dit boek aan bod, alles met een zelfde toon en liefde voor eten geschreven.'
Lees HIER de volledige recensie van Joke Boon 

Marleen van Es, auteur Oogst en Eten uit de Volkstuin, fotografe Mangiamo!
De geroosterde tomaatjes en de verse erwtjes. De gevulde pasta met rode biet en bestrooid met maanzaad. Maar ook de semifreddo met kersen en kikkererwten met salie herinner ik me onmiddellijk. En wat was die risotto met Amarone lekker! Of was het toch die met radicchio? O wacht, ik vergeet die smeuïge artisjokken te noemen! Voor het nieuwe kookboek Mangiamo! van Antoinette Coops fotografeerde ik de gerechten en kon ik aan het einde van de dag aanschuiven om alles te proeven.
Jaren onderzoek heeft Antoinette in het boek gestoken om zorgvuldig de lekkerste gerecht uit de streek Veneto te verzamelen die hier minder bekend zijn. Voorzien van persoonlijke introducties, verslagen en interviews. De inwoners van de Veneto komen uitgebreid aan het woord en je krijgt een beeld van het eetleven in het noordelijke Italie. Echt een kookleesboek om mee op de bank te kruipen.
Lees HIER de volledige recensie van Marleen van Es

Wendy Heyer, blogt op Foodiemoods
Uiteraard gaat Mangiamo! over recepten. Om te Mangiamo moet je natuurlijk eerst wel een beetje Cucino, dat spreekt voor zich. Een eerste gedachte die op de loer ligt is: alweer een Italiaans kookboek? En inderdaad, die mening deel ik. Zelf heb ik er inmiddels een stuk of 50, gok ik. Dus wat heeft Mangiamo dan nog toe te voegen? Ik zou zeggen, blader het boek zelf eens door en zie hoeveel nieuws en verrassends je tegenkomt. Ik was verbaasd. Natuurlijk kom je wat oude getrouwen tegen zoals gnocchi, grissini, basis tomatensaus en gegrilde groenten. Maar Mangiamo! biedt heel veel meer! Antoinette heeft namelijk gekozen voor specifieke gerechten uit Veneto en daar koken ze toch weer anders dan in andere streken.

Onno Kleyn, culinair journalist De Volkskrant
Eerstehands informatie, likkebaardend lekkere recepten, smullende anekdotes: Antoinette Coops is mijn gedroomde gids in de Italiaanse keuken.

Kookboekennwz
Mangiamo! staat vol met inspiratie voor de liefhebber van de Italiaanse keuken. En wie is dat nou niet?!
Het leuke aan dit boek is dat de recepten niet heel voor de hand liggend zijn en dat dit echt een ander Italiaans kookboek is dan de vele die er al op de markt zijn. Waarschijnlijk komt dit omdat het heel erg gericht is op één bepaalde streek en dat de keuken van die streek behoorlijk verschilt van de populaire keukens van Toscane en Sicilië. Het is dus niet meer van hetzelfde, maar voegt iets toe aan de Italiaanse kookboeken die ik al heb.
Lees HIER de volledige recensie van Kookboekennwz

Gereon de Leeuw, blogt op Gereons keuken thuis
Wat een dijk van een boek is Mangiamo! geworden door haar noeste arbeid. Antoinette Coops is er in geslaagd om je mee te nemen in haar keuken en in haar terroir, de Veneto. Je blijft het oppakken en lezen!
Lees HIER de volledige recensie van Gereon de Leeuw


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.