over mij

Ciao, ik ben Antoinette,

In 2001 verhuisde ik van Utrecht naar Verona in Italië met Il Marito, een Italiaan die ik in Nederland leerde kennen. Onze zoons heten Victor en Fabio. 
Ik werk voor een Nederlands bedrijf op een kantoor in Verona. 

In mijn vrije tijd schrijf ik verhalen, lees ik veel kookboeken en bedenk ik recepten die ik zo mooi mogelijk probeer te fotograferen. 
In 2017 schreef ik een eigen kookleesboek Mangiamo! dat in april 2018 verschijnt bij uitgeverij Nieuw Amsterdam.


Italiaans koken met Antoinette doet een Sophia Lorentje
Mijn recepten hebben altijd iets met Italië te maken. Daarom verschijnt niet alles wat ik kook op mijn blog; jullie zullen het zonder mijn Indiase curry of zuurkoolstamppot moeten stellen! 
Ik volg de seizoenen en mijn neus maar geen trends. Op mijn blog vind je dus ook al geen glutenvrije cupcakes, superfoods, overnight oats of pulled pork... 

Maar wat dan wel? 

Op Italiaans koken met Antoinette vind je recepten die geschoeid zijn op Italiaanse tradities, zoals arancini, focaccia, risotto met Amarone en paardenstoofpot. De link met Italië kan ook alleen in het verhaal of via het hoofdingrediënt gelegd worden. 

Enkele recepten werden al eens gepubliceerd in Delicious, in Paard van Karin Amstutz en Onno Kleyn en in Vegatopia, het kookboek.

O ja. Italiaans koken met Antoinette is onafhankelijk en vrij van reclame en sponsoring. Gewoon, omdat ik reclame zelf irritant vind. Jullie moeten dus zelf maar bedenken welke pasta, kaas, tomaten uit blik en olijfolie het lekkerst zijn.

Laat eens een reactie achter en stel gerust vragen over een recept, dat vind ik leuk!

Buon appetito e saluti!
Antoinette

12 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Antoinette, wat een ontzettend leuke blog heb je. Ik zal hier zeker regelmatig een kijkje nemen. Lekkere dingen hoor, en je schrijft ook nog eens erg leuk. Groetjes, Mary

Antoinette Coops zei

Grazie Mary!

Anoniem zei

Hallo Antoinette, ik heb gisteren jouw site ontdekt. Omdat ik op zoek was naar recepten voor verse pasta. Ben sinds kort in het bezit van een Marcato Atlas 150 pastamachine.Die ga ik komend weekend voor het eerst aan het werk zetten. Met jouw recept voor verse pasta (ik heb bij een Turkse winkel zeer fijn gemalen tarwe-griesmeel gekocht).Ben benieuwd hoe een en ander uitpakt. Maak een avond ervoor jouw ragu. Ik hou je op de hoogte.
MVG
Janwillem van Boven
Nijmegen

Antoinette Coops zei

Welk recept voor verse pasta ga je maken Janwillem? Er staan er best veel op mijn site.
In ieder geval in bocca al lupo!

anoniem/anja zei

Hoi Antoinette,
Wat een fantastisch blog. Ik stuitte op jouw site op zoek naar de perfecte basistomatensaus en las verrukt de recepten. Ga gelijk het spelttaartje met courgette uitproberen. Een vraagje; als ik bolognesesaus maak kookt deze gemiddeld 5 uur omdat de smaak vd tomaten op zijn best zou zijn na zo lang mogelijke kooktijd.(?) Heb jij hier ervaring mee en zou 2 of 3 uur kooktijd (verse tomaten) de smaak van een basissaus zonder vlees verbeteren?Groetjes anoniem/anja

Antoinette Coops zei

Met bolognesesaus werkt het net zoals met stoofpotten, lekker laten pruttelen en liefst een dag van tevoren klaarmaken.

Jan Zandvoort. zei

Hi Antoinette, geweldige blog heb je, ik volg je al best een tijdje en omdat we fervente Italie gangers zijn (bijna ieder jaar naar Sicilia) houden we erg van Italiaans eten. Vraagje: heb je ook wat recepten voor Passatelli? Succes met je blog! Groetjes, Jan.

Antoinette Coops zei

Hallo Jan,
Nee, geen passatelli, zie receptenindex voor mijn recepten.
Saluti!

Pieter zei

Op zoek naar informatie over wat je zoal met 'salvia' kunt doen kwam ik je blog tegen. Ga ik helemaal doorspitten! Na een groot deel van mijn jeugd en een tijdje later in mijn leven in Italië te hebben gewoond is dit land mijn 'seconda patria' geworden. Dus is elke aanleiding om iets te doen (lees eten) wat met dit land te maken heeft welkom.

Antoinette Coops zei

Ciao Pieter, hou ik je aan hoor! ;)

Maud Teeuwen - van den Broek zei

Hoi Antoinette, Ik was op zoek naar een Italiaans stoofpotje en kwam bij toeval op je site terecht. Ik zag je foto en dacht bij mezelf; die vrouw komt me wel heel bekend voor. Die ken ik! Die heat Oppe Ruiver gewont. Wat grappig zeg. Wat leuk om te lezen dat je al jaren in Italie woont. Heel veel succes met je kookkunsten. Ik ga je zeker volgen via fb.

Antoinette Coops zei

Ha Maud, wat is de virtuele wereld klein! Kom d'r gezellig biej!

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.