over mij

Ciao, ik ben Antoinette,

In 2001 verhuisde ik van Utrecht naar Verona, Italië met Il Marito, een Italiaan die ik in Nederland leerde kennen. Een paar jaar later werden onze kinderen Victor en Fabio geboren. 
Ik werk voor een Nederlands bedrijf op een kantoor in Verona. 

In mijn vrije tijd schrijf ik verhalen, lees ik veel kookboeken en bedenk ik recepten die ik zo mooi mogelijk probeer te fotograferen. 


Italiaans koken met Antoinette doet een Sophia Loren-tje
Mijn recepten hebben altijd iets met Italië te maken. Daarom verschijnt niet alles wat ik kook op mijn blog; jullie zullen het zonder mijn Indiase curry of zuurkoolstamppot moeten stellen! 
Ik volg de seizoenen en mijn neus maar geen trends. Op mijn blog vind je dus ook al geen glutenvrije cupcakes, superfoods, overnight oats of pulled pork... 

Maar wat dan wel? 

Op Italiaans koken met Antoinette vind je no nonsense recepten die geschoeid zijn op Italiaanse tradities, zoals arancini, focaccia, risotto met Amarone en paardenstoofpot. De link met Italië kan ook alleen in het verhaal of via het hoofdingrediënt gelegd worden. 
Bij ieder recept geef ik een muziektip voor tijdens het koken.

Enkele recepten werden al eens gepubliceerd in Delicious, in Paard van Karin Amstutz en Onno Kleyn en in Vegatopia, het kookboek.

O ja. Italiaans koken met Antoinette is onafhankelijk en vrij van reclame en sponsoring. Gewoon, omdat ik die reclamebalken zelf irritant vind. Ik blog voor de lol en jullie moeten daarom zelf maar bedenken welke pasta, kaas, tomaten uit blik en olijfolie het lekkerst zijn.

Laat eens een reactie achter en stel gerust vragen over een recept, dat vind ik leuk!

Buon appetito e saluti!
Antoinette

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Antoinette, wat een ontzettend leuke blog heb je. Ik zal hier zeker regelmatig een kijkje nemen. Lekkere dingen hoor, en je schrijft ook nog eens erg leuk. Groetjes, Mary

Antoinette Coops zei

Grazie Mary!

Anoniem zei

Hallo Antoinette, ik heb gisteren jouw site ontdekt. Omdat ik op zoek was naar recepten voor verse pasta. Ben sinds kort in het bezit van een Marcato Atlas 150 pastamachine.Die ga ik komend weekend voor het eerst aan het werk zetten. Met jouw recept voor verse pasta (ik heb bij een Turkse winkel zeer fijn gemalen tarwe-griesmeel gekocht).Ben benieuwd hoe een en ander uitpakt. Maak een avond ervoor jouw ragu. Ik hou je op de hoogte.
MVG
Janwillem van Boven
Nijmegen

Antoinette Coops zei

Welk recept voor verse pasta ga je maken Janwillem? Er staan er best veel op mijn site.
In ieder geval in bocca al lupo!

Unknown zei

Hoi Antoinette,
Wat een fantastisch blog. Ik stuitte op jouw site op zoek naar de perfecte basistomatensaus en las verrukt de recepten. Ga gelijk het spelttaartje met courgette uitproberen. Een vraagje; als ik bolognesesaus maak kookt deze gemiddeld 5 uur omdat de smaak vd tomaten op zijn best zou zijn na zo lang mogelijke kooktijd.(?) Heb jij hier ervaring mee en zou 2 of 3 uur kooktijd (verse tomaten) de smaak van een basissaus zonder vlees verbeteren?Groetjes anoniem/anja

Antoinette Coops zei

Met bolognesesaus werkt het net zoals met stoofpotten, lekker laten pruttelen en liefst een dag van tevoren klaarmaken.

Een reactie plaatsen