Mangiamo! wint overall Pomo d'Oro prijs 2018

Afgelopen weekend was ik op het Italië Evenement Smaak & Stijl (15e editie) bij Kasteel De Haar in Haarzuilens. Onder de bezielende leiding en strakke organisatie van Fusina Verloop, in kookboekenland een levende legende omdat ze jarenlang de succesvolle verkiezing van het Kookboek van het Jaar organiseerde, stonden er in La Capella drie dagen lang kookboekenschrijfsters te koken.
Ze kookten uit Italiaanse kookboeken van Nederlandse makelij die de afgelopen 15 jaar het licht zagen. Sarena Solari bakte uit haar Heel Holland Bakt- boek, Marlies de Waal maakte pesto uit Liguria, Nicoletta Tavella maakte aardappelgnocchi uit Cucina di Casa Mia en ik maakte risotto uit Mangiamo!

Wie van ons zou de Pomo d'Oro kookboekenprijzen winnen? Welk boek zou worden verkozen tot het beste Italiaanse kookboek van Nederlandse makelij van de afgelopen 15 jaar? Er was een juryprijs, een publieksprijs en een overall prijs (gebaseerd op het gemiddelde oordeel van de vakjury en van het publiek).
Onder andere Florine Boucher, Roberto Payer, Janny van der Heijden, Ko Sliggers, Frans van Munster, Sonja Bakker en Onno Kleyn streden ook mee om de eer. Geduchte concurrentie al met al! Va bene, ik zal jullie niet langer in spanning houden!Mijn eigen MANGIAMO! won zondag de Pomo d'Oro 2018 overall Beste Italiaanse Kookboek 15 jaar Italië Evenement Smaak en Stijl.

Totaal overrompeld was ik, ik stond zelfs al met een been en casual gympen in het vliegtuig terug naar Verona! Ik ontving de prijs uit handen van de Italiaanse ambassadeur en Aris Spada die het Italië Evenement jarenlang organiseerde. Het schijnt dat ik toch nog een prima toespraak heb gehouden, maar ik kan mezelf daar werkelijk niks van herinneren. Got a bit carried away...

Uit het juryrapport:
Dit Italiaanse kookboek is tevens een heerlijk leesboek dat naast lekkere recepten ook veel informatie bevat. Mangiamo! is toegespitst op de streekgerechten uit de Noord-Italiaanse Veneto en laat daarmee duidelijk de verscheidenheid van de wereldberoemde Italiaanse keuken zien. Dit kookboek gaat over de eetcultuur en gewoontes waarbij de lokale bewoners uitgebreid aan het woord komen. De Nederlandse auteur, Antoinette Coops, woont al jaren in Veneto en laat ons de keuken van Veneto beleven!
Antoinette's culinaire kennis en vaardigheden maken haar tot een waardige ambassadeur van de Italiaanse keuken in Nederland!

Evviva! Che festa! Che gioiaaaa! Wat een voldoening van twee jaar hard werken!
Je kunt Mangiamo! hier bestellen. Kom op tijd want op is op!

Dank aan iedereen die mijn demo's kwam bezoeken, Wilma die ik veel te kort sprak, Bjorn, Cindy en famiglia, Aimée, Nadine, lieve vriendinnen Winnie en Esther-Clair en al die fans van het eerste uur en de laatste minuut die me blijven steunen en er altijd in geloofd hebben.

Tutto Risotto van Florine Boucher, uitgegeven in eigen beheer in 2013, won de Pomo d'Oro juryprijs. Tutto risotto gaat zeer binnenkort in herdruk en je kunt het boek nu bestellen via de site www.florineboucher.nl
Signore e Signori, niet voor niks verwijs ik in Mangiamo! naar dit boek. Tutto Risotto is niet alleen een prachtig kookboek maar ook een compleet naslagwerk. Zelfs in Italië bestaat er niet zo'n mooi boek over risotto!

Onder de rook van La Capella signeerden Florine Boucher en ik drie dagen lang onze boeken bij de stand van Boekhandel Los van Cor Wiersma uit Bussum. Dat was me een partijtje gezellig! Het is altijd weer leuk als je heel veel raakvlakken hebt met iemand die je nog niet persoonlijk kende, en die net als jij veel houdt van eten, van schrijven over eten en van roddelen over een slecht kookboek van Italiaanse makelij.

La Cucina Verde van Miki Duerinck en Kristin Leybaert won met de meeste stemmen de Pomo d'Oro publieksprijs en is zowel verkrijgbaar bij de boekhandel om de hoek als via de boekhandel online.Muziek terwijl je Mangiamo! koestert:
Mijn devies, nessun dorma!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.