Mijn Italië, Saskia Balmaekers

Saskia Balmaekers, bekend van de populaire blog Ciaotutti.nl lanceerde onlangs haar zesde boek 'Mijn Italië'.
In Mijn Italië vertelt Saskia over haar liefde in twintigvoud voor alle Italiaanse regio's.  Van de besneeuwde toppen in Noord-Italië tot de Siciliaanse stranden. Van de grote steden vol kunst en cultuur tot slaperige dorpjes met slechts een bar.
Omdat Mijn Italië bestaat uit iets meer dan 200 bladzijden heeft Saskia keuzes gemaakt. Alle moois in Italië is niet in 200 pagina's te vatten en daarom is Mijn Italië opgebouwd rondom thema's die Balmaekers het meest aanspreken.

Mijn Italië lijkt in de aanpak op Mijn Rome, dat een jaar geleden van Saskia's hand verscheen. Het zonnige, 100% Italiaanse fotomateriaal, de gezellige en goed gedocumenteerde verhalen, de gezonde dosis harde informatie en praktische tips.

Je merkt aan kleine details dat Saskia de plaatsen die ze beschrijft zelf heeft bezocht. Balmaekers' beschrijvingen zijn niet alleen levendig maar vooral ook herkenbaar. Saskia spreekt uit eigen ervaring en daarom is ze in staat je via dit boek mee te nemen naar Italië terwijl je gewoon nog thuis op de bank zit.


Culinair is er genoeg te beleven in Mijn Italië:
lees uitgebreid over de Italiaanse koffiecultuur, de aperitivo, over bijgeloof omtrent linzen en
geknoeide wijn, de meest uiteenlopende soorten verse pasta, hoe je het woord bruschetta uitspreekt en waar de Zuid-Italianen hun 'soepstengels' vandaan halen. Over brood uit Altamura en het verschil tussen gnocchi uit Verona en gnocchi alla romana. Bekijk bijzondere wijnraampjes in Florence en droom van streetfood en markante marktmannen.

Natuurlijk zijn de mooiste stranden, kerken, kathedralen en kloosters ook niet vergeten,  en kun je je vergapen aan foto's van de schilderachtigste Italiaanse dorpjes, Vespa's en schattige FIAT 500-jes. Met Mijn Italië kom je alvast helemaal in vakantiestemming.  Mi piace!

Pocket
Auteur Saskia Balmaekers
Titel Mijn Italie
Uitgever Xander Uitgevers
ISBN:9789401608701
Prijs: € 19,99

Dit boek werd me als recensie-exemplaar opgestuurd door de uitgever. De bespreking op deze blog is mijn mening.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.