Lachen naar het vogeltje is een vak apart. Mangiamo! behind the scenes

Over precies een week verschijnt dan eindelijk Mangiamo! het kookleesboek over de Veneto waaraan ik jaren heb gewerkt en waarin ik mijn hele ziel en zaligheid heb gestopt. Het idee voor het boek kreeg ik 6 jaar geleden en nu is het nog maar een kwestie van dagen voordat het er is!
Tijd voor nog een tipje van de sluier, een anekdote over het maken van het boek.

'Oh, en vergeet je de publiciteitsfoto niet?'
Publiciteitsfoto?!
Ik hernam mezelf onmiddellijk en schreef uit de losse pols terug: 'Nee natuurlijk niet, een publiciteitsfoto, geen probleempje hoor!'

De visagiste begrootte dat ze twee uur met me bezig zou zijn. Twee uur! Alleen die diagnose al gaat een mens niet in de koude kleren zitten.
Ik zorgde dus dat fotografe Marleen ruim twee uur lang foto's kon maken van koek en taarten die ik de avond van tevoren had gebakken. We hadden geen tijd te verliezen.
Terwijl de visagiste om me heen danste met kwasten, poeders, crèmes en hulpmiddelen die ik zelfs op mijn trouwdag nog nooit gezien had, ging Marleen onverstoorbaar verder met waar we mee bezig waren.Zoals je hier kunt zien had ik toen ik zes was al een enorm talent voor lachen op commando.

Dat talent heb ik in de loop der jaren alleen maar doorontwikkeld en gecultiveerd.
Een normaal mens neemt ter ontspanning een wijntje, maar we hadden nog een heel dagprogramma voor de boeg, dus dat kon helaas niet.
Om een heel lang lachen-naar-het-vogeltje-verhaal kort te maken, na een fotosessie op de boerenmarkt was er voor het maken en fotograferen van een bijzonder soort verse pasta helaas geen tijd meer. Marleen vloog weer naar huis.

De pastasoort bij uitstek uit de Veneto is bigoli. Een boek over de keuken van de Veneto zonder een recept voor verse bigoli is incompleet. Kan niet! Dus heb ik een paar dagen later bigoli gedraaid en er zelf maar een foto van gemaakt.
Kenners zullen zien dat de foto van de bigoli niet van de hand van Marleen zelf is. Maar nadat zij hem heeft bijgesneden en bewerkt kan het resultaat er prima mee door.

Bewonder de foto van bigoli in Mangiamo!, vanaf 17 april verkrijgbaar bij de boekhandel om de hoek of bij de boekhandel online.
Overigens is ook de methode die ik gebruikte om bigoli te draaien wel heel bijzonder, maar die hou ik nog even geheim.

Het moeilijkst aan het maken van een 256 pagina's tellend boek? Het schieten van de publiciteitsfoto als je het mij vraagt.

Je kunt Mangiamo! Alvast bestellen bij de boekhandel om de hoek, of bij de boekhandel online, KLIK HIER OM TE BESTELLEN


Meer lezen over het maken van Mangiamo!? Klik dan op de volgende links:
Hoe gewild kan wildplukken zijn?
Bijzondere bitterballen en geen maskers
Dit is geen verhuisbericht

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.