Kip uit een oven

Een te schattige vader, een te schattige moeder en drie te schattige kinderen, met een druk en gezellig bestaan willen 's avonds niets liever dan gelukkig samen om de tafel zitten.
Met niks anders dan een gerecht uit de koker van Honig natuurlijk.

Op de sociale media zag ik  dit filmpje voorbij komen waarin het gezin Jongedijk uit Almere de uitdaging (challenge!) aangaat om een jaar lang met Honig te koken. Hoeraaa!!
Wie is er nou niet dol op uitdagingen? Wie wil er nou niet gelukkig zijn? En wie houdt er nou niet van gezelligheid?


Er is op Instagram een aantal Suburban Dads te vinden, waaronder vader Jongedijk. Hier plaatst Suburban Dad (papa bear in de wandelgangen) vooral foto's van zijn kinderen en dat levert hem zomaar 31.700 volgers op. Vader Jongedijk en zijn gezin kennen het klappen van de sociale-mediazweep. Het gezin is de ideale kandidaat om een jaar lang te figureren op de Honig Facebookpagina. Het gezin heeft zich voorgenomen om een jaar lang iedere dag te koken met een pakje of een zakje van Honig.

Een uitdaging of bij voorbaat een nederlaag?

Lieve Honig. Ik krijg jaren na dato nog hevige maar kleffe visioenen van jullie elleboogjesmacaroni van zachte tarwe. Maken jullie die inmiddels al van harde tarwe?
En dan heb ik het nog niet gehad over jullie echt enge producten die uit weinig meer bestaan dan verdikkingsmiddelen, kleur-, geur- en smaakstoffen waar je ook nog eens stevig voor moet betalen en die geen enkele bijdrage leveren aan je gezondheid, blije smaakpapillen of ander levensgeluk.
Ik wil maar zeggen Honig, 365 dagen kunnen zo verschrikkelijk lang en futloos zijn!

Voor alle kippen met kop en voor de familie Jongedijk gauw een recept voor kip. Niet uit een pakje, niet uit een zakje maar uit een oven. Daar heeft Honig lekker niks aan toe te voegen en het is bijna geen werk.



recept kip met aardappels en kruiden uit de oven

8 drumsticks of 1 kip van ongeveer 1,5 kg 
1 kg aardappels
2 tenen knoflook
verse kruiden zoals rozemarijn, salie, tijm
olijfolie
peper
zout

Snij de hele kip in acht stukken, of laat het de poelier doen.
Verwarm de conventionele oven voor op 225 graden.
Schil de aardappels, was ze en snij ze in flinke parten.
Kneus de knoflooktenen.
Doe 3 eetlepels olijfolie in de braadslee of in een flinke ovenschaal, smeer de olie uit met een kwast en verdeel de kip, aardappels, knoflook en verse kruiden over de schaal.
Druppel nog twee eetlepels olijfolie over de ovenschaal en breng op smaak met peper en zout.
Zet de ovenschaal middenin de voorverwarmde oven. Hussel goed na een half uur en een kwartier later nog eens. Na ongeveer een uur is de kip gaar en zijn de aardappels goudbruin.

Maak terwijl de kip staat te garen een frisse, gemengde salade.

Buon appetito!

Zie voor meer inspiratie de Facebookpagina 365 dagen zonder pakjes van Karin Luiten, oa bekend van Het grote zonder pakjes & zakjes kookboek, dat je bij iedere boekhandel kunt kopen.

Muziek terwijl de oven het werk doet:
Shiny, happy people R.E.M.



4 opmerkingen:

  1. Ooh, ziet er supergaaf uit! :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Anoniem1/22/2018

    Lijkt me nogal een straf om een jaar lang te moeten koken met zakjes en pakjes van Honig!
    Je kip ziet er heerlijk uit!
    Groet,
    Marjan

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.