cappuccino speciaal

Meer lezen →
Vanochtend dronk ik een ontzettend lekkere dubbele cappuccino. Niet omdat het een dubbele was, maar omdat er een snufje in zat. Een restje geur- en smaakstoffen uit eigen kruidenkast. Dat klinkt muf maar de realiteit is anders!
Fabio moest, net als alle andere buitenlandse kinderen, een recept mee naar school nemen van een specialiteit uit het land van herkomst. Hij koos voor speculaas en vond het wel zo leuk om koekjes mee naar school te nemen. Bij gebrek aan speculaaskruiden, maakte ik een kruidenmix van kaneel, nootmuskaat, witte-peperbolletjes, jeneverbessen, kardamompeulen en kruidnagels. Kortom, ik deed maar wat.
In mijn koffiemolentje maalde ik de kruiden fijn. Heel fijn. Zo fijn dat de smaak en geur van de kruidenmix helemaal in het molentje kropen. We maakten speculaasdeeg en legden het in de koelkast een nachtje te rusten.
Vanochtend maalde ik zoals altijd verse koffiebonen in mijn elektrieke koffiemolentje en toen rook het al verdacht lekker. Ik vulde de moka losjes met de versgemalen koffie en had al zo'n voorgevoel dat er iets lekkers in de pijplijn zat.
Ik klopte wat volle melk op en schonk hem bij de koffie. Ohwww, wat was die cappuccino goed! Zo goed dat ik het asociaal zou vinden om dit snufje voor mezelf te houden. De koffie smaakte heel licht naar het specerijenmengsel en de geur! Ruik je het al een beetje?
Bestaat dit al bij Starbucks? Kan ik hier nog patent op aanvragen? Alles is al gedaan, dus dit vast ook. Maar ik doe het graag nog eens over. Morgen nog! En overmorgen ook.
Vanochtend stond ik al voor dag en dauw speculaasjes te bakken, met de zomertijd nog in de benen. Ben je dan een Toegewijde Moeder of niet? Zo eentje heeft wel twee dubbele cappuccino speciaal verdiend.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
4 Reacties

cannelloni met spinazie, ricotta en gorgonzola

Meer lezen →
Dit recept wilde ik al delen op mijn verjaardag eind januari, maar er kwam even een paar weken iets tussen. In de tussentijd zijn deze romige cannelloni eigenlijk alleen maar actueler geworden. Dit voorgerechtje met spinazie en ricotta past volgens de Italiaanse spijswetten namelijk perfect in het Paasmenu. Je weet dus alvast wat je op tafel kunt zetten in april.
Nu we het toch over het plannen van eten hebben, bij mij werkt dat niet. Zelfs niet in periodes van topdrukte waarin het beter zou uitkomen als een dag uit 32 in plaats van uit 24 uur bestond. Koud had ik de eetplanning klaar of  ik sjoemelde al met het avondeten door er spontaan (het idee!) een antipasto aan toe te voegen. En mijn createa lunches met restjes kwamen ook al in de knel.
Zelfs een genie kan niet voorspellen hoeveel en welke restjes er overblijven van je avondeten. Toch? Hoe doen expert eetplanners dat? En dan ook nog voor een hele week! Dan moet je wel behept zijn met meer dan een vooruitziende blik. Dan ben je helderziend in mijn ogen.
Ik wil maar zeggen, als jullie dit fantastisch heerlijk romige ovengerecht niet op het menu zetten voor Pasen, heb ik daar het grootste begrip voor.
Wie eet het vanavond nog?
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
3 Reacties