pasta met vier soorten kaas, walnoten en bieslook

Het zomerkamp was echt helemaal te gek! Tenten bouwen, kanoën, een vlot maken en dan slootje varen, steppen naar het volgende dorp, mountainbiken, wakeboarden, zwemmen, bovenop de klimmuur klimmen, een dropping overleven, struisvogels voeren, marshmellows roosteren, een keer je eigen potje koken op een eenpitter. Te veel om op te noemen was het. En dat allemaal gewoon in de Gelderse Achterhoek! De kinderen hebben echt de tijd van hun leven gehad. Op een klein, intercultureel, culinair incidentje na dan...

Buitenlucht maakt hongerig en op een dag  stond er pasta met tomatensaus op het menu. Victor en Fabio verheugden zich 's middags al op een heerlijk dampend bordje Italiaanse tevredenheid. Beetgare pasta met tomatensaus, en dan wat verse Parmezaanse kaas om het af te maken. Simpel en doeltreffend!
De kok strooide welgemoed een snufje zout in het water en liet de spaghetti lekker lang doorkoken, zodat de pastaslierten wel even extra de tijd hadden het aanwezige zout in zich op te zuigen.

Terwijl de kampeerders om hun heen de bordjes tomatenpasta in een rap tempo leeg schransten, gingen Fabio en Victor een opmerkelijk tandje zachter. Van 'al dente' spaghetti geen spoor en van zout al helemaal niet. De saus was op zich prima te doen. Blikken van Italiaanse verstandhouding werden uitgewisseld... 
De pasta hebben ze met lange, trage tanden toch maar gewoon opgegeten. Helden zijn het!
En volgend jaar durven ze gewoon weer!



Voor 4 personen, bereidingstijd 20 minuten

350 - 400 g penne
100 g Tomino of Taleggio
100 g Gorgonzola dolce
80 g Parmezaanse kaas
8 walnoten
een paar sprieten bieslook of een ander vers kruid
200 ml volle melk
80 g mascarpone
versgemalen zwarte peper
(zout)

Breng ruim water met 10 gram zout per liter aan de kook en weeg de pasta af.
Snij de Tomino en Gorgonzola alvast in kleine blokjes en rasp de Parmezaanse kaas.
Kraak de walnoten en hak ze grof, knip dan de bieslook in korte buisjes en bewaar de ingrediënten apart.
Als het water kookt, gaar je de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Verhit ondertussen de melk op vrij laag vuur in een pan met dikke bodem. Doe Tomino, Gorgonzola, Parmezaanse kaas en Mascarpone bij de melk en smelt de kaas al roerende tot een saus. Breng de kaassaus op smaak met peper en proef of er naar jouw smaak misschien nog zout bij moet.
Giet de pasta af en meng de kaassaus door de pasta.

Strooi het walnoothaksel en de bieslook over de pasta en serveer de penne direct.
Geef er nog wat extra Parmezaanse kaas bij voor de liefhebber.

Of je maakt natuurlijk pasta met tomatensaus, het recept vind je hier.

Muziek terwijl u werkt:
Ik wil noar huus, Normaal


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen