speckknödel met bouillon, canederli di speck in brodo

Vanaf Schiphol kreeg ik 's ochtends om 5 uur al een WhatsApp van Il Marito 'Ze staan nu al te trappelen om naar het Italiaanse strand te gaan! Hele hordes zijn het, met teenslippers en in topjes!'
Heel veel Nederlanders met erg veel zin in zon en zee. Ik zag het helemaal voor me en stelde Il Marito de vraag of ze ook zonnebrillen ophadden. 'Nee'.Hoe onaf! Bij deze outfit had een beetje een Italiaan allang een zonnebril opgezet en opgehouden. Vroeg of laat, zon of geen zon.

Maar oooh wat had ik opeens zin om op vakantie te gaan. Vertrekken, de boel de boel laten, heeerlijk! Het is een druk en vol jaar geweest met weinig tijd voor gewoon lekker niksen, sporten of bloggen bijvoorbeeld....
Nog even geduld.
Dan gaan mijn wandelschoenen weer aan en spoed ik me naar het land van de Knödels: Trentino-Alto Adige. Ik heb ze inmiddels in alle soorten en maten gegeten, zoals je hier kunt lezen. Knödels met Speck in bouillon zijn wel heel extreem troostrijk na een stevige wandeling. Daar kan ik nu echt al naar uitzien.
Nog even geduld.
Dan ga ik de bergen weer op. In mijn topje, vol factor 50, zonder teenslippers, met dikke sokken en stevige schoenen. En sowieso een zonnebril natuurlijk, of de zon nu schijnt of niet, want ik ben nu eenmaal extreem goed geïntegreerd.

recept voor 10-12 canederli, 4 personen

150 g oud witbrood zonder korst
1 sjalot
zout
1 el boter
80 g speck of Schwarwalder Schinken in kleine blokjes
2 el bloem
2 eieren
1 dl volle melk
peper
nootmuskaat
een handje bieslook
1,25 lt vleesbouillon

Snij het brood in kleine blokjes en doe het in een grote kom.
Snipper de sjalot en fruit haar met een snuf zout glazig in de boter. Bak dan het vlees nog 2 minuten mee met de sjalot. Doe de inhoud van de pan inclusief braadvet over in de kom met brood, strooi de bloem erover en meng goed.
Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met wat peper en een snufje nootmuskaat. Snij de bieslook in kleine ringetjes en doe een flinke eetlepel in het eimengsel. Giet het over het brood en kneed goed. Vorm een bal en wikkel deze in plasticfolie.
Laat het deeg een half uurtje rusten in de koelkast.
Vorm er dan balletjes van die net wat groter zijn dan een pingpongbal en kook ze 10 minuten in gezouten water.
Verwarm de bouillon en verdeel de balletjes over de borden. Garneer met veel bieslook en serveer direct.

Muziek terwijl u werkt:
Be Mine, Ofenbach

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.