cappuccino speciaal

Vanochtend dronk ik een ontzettend lekkere dubbele cappuccino. Niet omdat het een dubbele was, maar omdat er een snufje in zat. Een restje geur- en smaakstoffen uit eigen kruidenkast. Dat klinkt muf maar de realiteit is anders!
Fabio moest, net als alle andere buitenlandse kinderen, een recept mee naar school nemen van een specialiteit uit het land van herkomst. Hij koos voor speculaas en vond het wel zo leuk om koekjes mee naar school te nemen. Bij gebrek aan speculaaskruiden, maakte ik een kruidenmix van kaneel, nootmuskaat, witte-peperbolletjes, jeneverbessen, kardamompeulen en kruidnagels. Kortom, ik deed maar wat.
In mijn koffiemolentje maalde ik de kruiden fijn. Heel fijn. Zo fijn dat de smaak en geur van de kruidenmix helemaal in het molentje kropen. We maakten speculaasdeeg en legden het in de koelkast een nachtje te rusten.
Vanochtend maalde ik zoals altijd verse koffiebonen in mijn elektrieke koffiemolentje en toen rook het al verdacht lekker. Ik vulde de moka losjes met de versgemalen koffie en had al zo'n voorgevoel dat er iets lekkers in de pijplijn zat.
Ik klopte wat volle melk op en schonk hem bij de koffie. Ohwww, wat was die cappuccino goed! Zo goed dat ik het asociaal zou vinden om dit snufje voor mezelf te houden. De koffie smaakte heel licht naar het specerijenmengsel en de geur! Ruik je het al een beetje?
Bestaat dit al bij Starbucks? Kan ik hier nog patent op aanvragen? Alles is al gedaan, dus dit vast ook. Maar ik doe het graag nog eens over. Morgen nog! En overmorgen ook.
Vanochtend stond ik al voor dag en dauw speculaasjes te bakken, met de zomertijd nog in de benen. Ben je dan een Toegewijde Moeder of niet? Zo eentje heeft wel twee dubbele cappuccino speciaal verdiend.


speculaaskruidenmix voor cappuccino speciale

10 g gemalen kaneel
een stukje nootmuskaat
2 witte-peperbolletjes
6 jeneverbessen
3 kardamompeulen, alleen de inhoud
4 kruidnagels

Haal je koffiemolen tevoorschijn en malen maar!
Bewaar deze mix voor cappuccino speciale in een klein blikje en doe er iedere dag een snufje van in je gemalen koffie.
Zet koffie, proef en ruik.
Mmm!
Ik denk dat ik morgen weer op tijd naast mijn bed sta.

Muziek terwijl je werkt:
Put your records on, Corinne Bailey Rae

4 opmerkingen:

 1. Net terug van een Italiaanse reis en nu genoten van het rondkijken op je heerlijke blog, zeer inspirerend en goed geschreven.Ik hou ook van zelf maken en goede smaken.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoe vonden z'n klasgenootjes de Hollandse koekjes?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het merendeel vond ze lekker. Maar net als drop zijn ook speculaasjes wat 'moeilijk' voor Italiaanse kinderbegrippen.

   Verwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.