pasta maken van kastanjemeel

Meer lezen →
Tegen het einde van een lange warme zomer krijg ik het op mijn heupen. Ik heb visioenen van een vlammend hete open haard, hartverwarmende stoofpotjes, wild zwijn, spruitjes en zelfgemaakte zuurkool. Warme chocolademelk en speculaas. Geroosterde kastanjes en rode wijn.
Zoonlief & Zoonlief hebben het hele jaar door dezelfde visioenen. Zij willen pasta, pizza, hamburgers, friet, sushi en pannenkoeken.
Altijd.
Niet veel anders.
Pasta van kastanjemeel is heel anders, maar dat kun je ze voorschotelen, want pasta. Zij blij, ik blij.
Ik vind tagliatelle van kastanjemeel lekker met een bittere pesto van rucola en amandelen of bijvoorbeeld met een restje van een stoofpotje wild zwijn. Pasta van kastanjemeel smaakt wat zoet, dus daar moet iets flink hartigs tegenover staan. Va bene, aan de slag!
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
2 Reacties

gebakken gnocchi alla sorrentina

Meer lezen →
Gnocchi uit de oven, met mozzarella en tomaat dat is geheid scoren. In huize Italiaans koken met Antoinette en ver daar buiten. Troostvoer van de bovenste plank.
Oudste zoon zag een zware bui hangen op school. Technologie is (nog) niet zo zijn ding. In dat vak worden alle processen die grondstoffen maken tot eindproducten behandeld.
Kennen we zoiets in Nederland? Ik vind het allemaal bere-interessant en heb nooit een dergelijk vak gehad op school. Series als "How is it made" gaan erin als koek. Toen ik ooit voor een uitzendbureau werkte vond ik het boeiend om te zien hoe het er aan de productielijnen aan toeging.  Maar ik dwaal af.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
4 Reacties