Schlutzkrapfen, gevulde pasta uit de Val Pusteria

Meer lezen →
Halve manen en halfvolle volle glazen. Zo zie ik het graag en daar is niks negatiefs aan, kijk maar.
Schlutzkrapfen, dat zijn mezzelune zoals ze ze in de Italiaanse regio Alto Adige (lees Oostenrijk) maken. Verse pasta gevuld met spinazie en ricotta, gehuld in een half maantje van roggemeel, met bieslook erover.
De klassieke Italiaanse versie is zonder bieslook en gemaakt met pasta van tarwebloem.
De kleur van Schlutzkrapfen is donkerder en de smaak van de pasta is nootachtig en een tikje zuur door het roggemeel. Bieslook zorgt ervoor dat de halve manen je vrolijk toeschijnen maar laat de pasta ook extra goed smaken.

Kortom.
Ik zal het maar bekennen.

Pasta met ricotta en spinazie smaakt veeel lekkerder als je hem maakt zoals in Alto Adige (lees Oostenrijk), in plaats van op z'n Italiaans.

Halve manen. Met roggemeel. Met bieslook. Is Win Win.
(Dit hebben jullie niet van mij va bene? Straks gooien ze me het land nog uit).
Nou ja, doe iets leuks met deze info.
En drink er dan een vol glas volle rode wijn bij.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
4 Reacties

gehaktballen in tomatensaus voor Victor

Meer lezen →
Een vreugdedansje, de vlag uitsteken en proosten op de goede afloop.
Na 3 maanden zomervakantie gingen de kinderen ein-de-lijk weer naar school. Hoerrrraaaa! Dat moest gevierd worden.
Maar het dansje, de vlag en de toast bleven uit. Tot mijn eigen verbazing.
Opgeschort tot nader order.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
3 Reacties

Dit is geen verhuisbericht

Meer lezen →
Ik hou van actieve vakanties. Samen met fotografe Marleen van Es liep ik deze week de kookmarathonvierdaagse. Ik kookte en zij maakte foto's van de gerechten voor mijn BZN (Boek Zonder Naam).

Buiten was het 28 graden, binnen schommelde de oventemperatuur tussen de 150 en de 200 continue.
Pannen op het vuur en schotels in de oven, conserven in de kelder en een vriezer die uitpuilde van de heerlijkheden.
Marleen bleef haar onverstoorbare zelf en maakte er de lekkerste foto's van. Binnenshuis, buitenshuis.

De eerste foto's die ze me liet zien kwamen hard aan. Zo verschrikkelijk mooi. Waren dat mijn gerechten?
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
8 Reacties

brandnetelknödel met koolsalade uit Alto Adige

Meer lezen →
Ik ben een teenslipper-Imelda, ik heb slippers in alle kleuren en in 1 maat. Rose, geel, blauw, zilver, you name it. Er is nou eenmaal geen fijner schoeisel als het echt warm is. Luchtiger kan niet.
Tijdens een wandelvakantie in Alto-Adige afgelopen zomer verwisselde ik mijn slippers een week vrijwillig voor stevige bergschoenen en sokken. We wandelden uren per dag, berg op berg af. Genieten, afzien.
En als je dan helemaal aan het einde bent is er niks fijners dan .. die schoenen uittrekken (uitgooien).
En douchen.
En lekker eten.
Knödels bijvoorbeeld, die doen het erg goed bij stevige trek. Ze zijn er rond en plat, in de soep of met een salade, van oud brood of van griesmeel.
Wat mij betreft zijn ze allemaal lekker, maar favoriet waren de brandnetelknödel die ik thuis maar eens heb nagemaakt.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
0 Reacties