pasta maken van kastanjemeel

Tegen het einde van een lange warme zomer krijg ik het op mijn heupen. Ik heb visioenen van een vlammend hete open haard, hartverwarmende stoofpotjes, wild zwijn, spruitjes en zelfgemaakte zuurkool. Warme chocolademelk en speculaas. Geroosterde kastanjes en rode wijn.
Zoonlief & Zoonlief hebben het hele jaar door dezelfde visioenen. Zij willen pasta, pizza, hamburgers, friet, sushi en pannenkoeken.
Altijd.
Niet veel anders.
Pasta van kastanjemeel is heel anders, maar dat kun je ze voorschotelen, want pasta. Zij blij, ik blij.
Ik vind tagliatelle van kastanjemeel lekker met een bittere pesto van rucola en amandelen of bijvoorbeeld met een restje van een stoofpotje wild zwijn. Pasta van kastanjemeel smaakt wat zoet, dus daar moet iets flink hartigs tegenover staan. Va bene, aan de slag!

recept verse pasta van kastanjemeel

150 g kastanjemeel
150 g bloem "00" of patentbloem
3 eieren
eventueel iets vocht

Voor de werkwijze klik je hier.

Nog meer bijzondere verse pasta maken? Klik op het recept van je keuze voor de bereidingswijze.
pasta van kikkererwtenmeel
pasta van spelt met romige paddenstoelensaus
tagliatelle van spinazie met gorgonzola en noten
rode-bietenpasta met pesto van bieslook en ricotta

Of doe meer met kastanjemeel:
gnocchi van kastanjemeel
castagnaccio, Italiaanse kastanjetaart

Muziek terwijl u werkt:
Vita spericolata, Vasco Rossi

2 opmerkingen:

  1. Klinkt goed. ik heb nig nooit iets gemaakt met kastanjemeel, maar ik ga er eens naar uitkijken. Wie weet in de toekomst en een pasta smaakt altijd toch!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Als je het mij vraagt wel ;). Goed voornemen voor 2017!

      Verwijderen