gehaktballen in tomatensaus voor Victor

Een vreugdedansje, de vlag uitsteken en proosten op de goede afloop.
Na 3 maanden zomervakantie gingen de kinderen ein-de-lijk weer naar school. Hoerrrraaaa! Dat moest gevierd worden.
Maar het dansje, de vlag en de toast bleven uit. Tot mijn eigen verbazing.
Opgeschort tot nader order.






In- Italië begint de middelbare school een jaar eerder en daarom ging Victor twee weken geleden al brugpiepen.
Een meter 74 lang, schoenmaat 46, 10 puistjes, 11 jaar.
Brul-apen en stoer doen. Het kleine hartje zit er ook nog hoor. Ergens, zo diep mogelijk weggestopt.
Hij ging naar school met een enorme rugzak. Lang, breed, vol verwachting en op zijn fiets.
Ik deed alsof ik het de normaalste zaak van de wereld vond.

Tussen de grote-schoolbedrijven door, keepte hij voor het eerst officieel voor Chievo. Tegen Juventus natuurlijk...
Ik deed alsof ik het de normaalste zaak van de wereld vond.
En hij stond daar. Lang. Breed. Rustig.
Vol zelfvertrouwen en vol overgave speelde hij de sterren van de hemel.
We deden een dansje, zwaaiden met een vlag en proostten op de goede afloop.

Hij is nu groot.
En zo'n kerel heeft niet alleen veel koolhydraten en groente nodig. Hij wil ook heel veel ballen die met liefde zijn gemaakt. En waarvan hij er kan pakken, zoveel hij maar wil.

recept gehaktballen met tomaat, basilicum en mozzarella, 4 - 6 pers.

Voor de gehaktballen
600 g gehakt, bijvoorbeeld (half) kalf, (half) rund
1 ei
1/4 tl venkelzaad
80 g gedroogde tomaten, ingemaakt in olie
4 blaadjes basilicum
40 g broodkruim
25 g geraspte Parmezaanse kaas
nootmuskaat

Voor de saus
1 blik gepelde tomaten
4 blaadjes verse basilicum
olijfolie
zout
peper
175 g (buffel)mozzarella
25 g geraspte Parmezaanse kaas

Doe het gehakt in een grote kom. Klop het ei los en doe het in de kom.
Vijzel het venkelzaad, hak de gedroogde tomaten fijn en hak 4 blaadjes basilicum grof. Dat gaat allemaal in de kom, samen met het kruim, de kaas en een snuf nootmuskaat. Misschien nog wat peper en zout.

Bak de gehaktballen rondom bruin in een ovenbestendige pan.
Verwarm de conventionele oven voor op 200 graden.

Maak ondertussen de allersnelste tomatensaus die er bestaat. Men neme een blik gepelde tomaten. Daar doe je  een paar blaadjes basilicum in, samen met een scheut olijfolie, peper en zout. Pureer de saus met een staafmixer. Klaar.

Schenk de saus bij de gehaktballen en laat dit een minuut of 5 sudderen.
Snij de mozzarella in stukken en verdeel ze over de pan.
Strooi er Parmezaanse kaas over.
Gratineer de gehaktballen een kwartier in de bovenste helft van de oven.

Geef er brood en gekookte groene groente bij, zoals sperziebonen, broccoli, spinazie of gewokte snijbiet.

Nog meer tomaat-mozzarella troostvoer?
gebakken gnocchi alla sorrentina
kipfilet alla pizzaiola, met tomatensaus en mozzarella

Muziek terwijl uw kinderen opgroeien:
Le tasche piene di sassi, Jovanotti

Het recept is losjes gebaseerd op een recept uit Sale & Pepe, september 2016 en het originele recept door Kookgek Wilma staat HIER.

3 opmerkingen:

  1. Leuk recept! Ga ik gauw maken. En wat een leuke site; je vertelt aanstekelijk. Ik lees je verhaaltjes er omheen erg graag.

    Ciao Gerard.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk recept! Ga ik gauw maken. En wat een leuke site; je vertelt aanstekelijk. Ik lees je verhaaltjes er omheen erg graag.

    Ciao Gerard.

    BeantwoordenVerwijderen