Dit is geen verhuisbericht

Ik hou van actieve vakanties. Samen met fotografe Marleen van Es liep ik deze week de kookmarathonvierdaagse. Ik kookte en zij maakte foto's van de gerechten voor mijn BZN (Boek Zonder Naam).

Buiten was het 28 graden, binnen schommelde de oventemperatuur tussen de 150 en de 200 continue.
Pannen op het vuur en schotels in de oven, conserven in de kelder en een vriezer die uitpuilde van de heerlijkheden.
Marleen bleef haar onverstoorbare zelf en maakte er de lekkerste foto's van. Binnenshuis, buitenshuis.

De eerste foto's die ze me liet zien kwamen hard aan. Zo verschrikkelijk mooi. Waren dat mijn gerechten?



Samen met Marianne Snel geeft Marleen masterclasses styling en foodfotografie

Marleens aanpak was lekker los, styling ging in overleg. Informatie over de must van het diepe bord voor de primi en het platte bord voor de secondi aan de ene kant, uitleg over kleurtemperatuur en lijnenspel aan de andere. Gesprekjes over accessoires en heel concreet:
"Hebben we nog een dinges?"
"Ja hebbes."
Er werden zelfs een flink aantal nieuwe hashtags geboren maar die hebben we in goed overleg maar binnenskamers gelaten.

Het leek net of ik iedere dag een etentje gaf voor zo'n 12 man. Daarom is de vierde dag stevig afgesloten met teveel drank en te weinig slaap zoals dat bij een beetje een goed feestje past.

Nu ga ik door met schrijven, verhalen vertellen bij de recepten uit het boek. Bij een eventuele volgende mijlpaal omtrent het BZN hoor je weer van me.

Ciao!


8 opmerkingen:

  1. Dat klinkt uitermate goed Antoinette! Heel veel succes met het BZN.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Antoinet9/10/2016

    Spannend hoor. Veel plezier met schrijven.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben zo dol op de foto's van Marleen en jouw verhalen en recepten zijn om van te smullen... kan niet wachten tot het boek er is.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ah Gitta, dankjewel. Tis wel een gevalletje van nog even geduld aub ;)

      Verwijderen
  4. Mooie combi!! Ben ook heel benieuwd:-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thanks Hazel, en ik wacht op jouw verzameld werk!

      Verwijderen