Zo'n zomer vol ontmoetingen

Ik ben dol op de sociale media!
Tuurlijk, er zijn mensen die op  maandag zeuren dat het maandag is, er worden metershoge schandpalen in vruchtbare grond geslagen, groepjes gevormd en ontbonden en er zijn dodo's die iedere avond een fijne nachtrust toewensen. Maar daar kun je overheen lezen.
Er zijn uren, dagen, weken dat ik niks wil weten van Facebook, ik horendol ben van Twitter en verblind word door Instagram. Maar toch ben ik er weg van!
De sociale media hebben me namelijk al zoveel moois gebracht.

Kookgek Wilma en Antoinette voor de Arena in Verona

Deze zomer is een bijzondere zomer. Vol leuke, andere ontmoetingen. Ik heb mensen gezien die ik zonder de sociale media niet zou hebben leren kennen of zou hebben teruggevonden.
In Verona en Utrecht zag ik huisgenoten uit de studietijd, in Haarlem een oud-collega, we hadden een fijne dag met mijn nicht die net als ik niet meer in Nederland woont. En natuurlijk zagen we mijn allerliefste nichtje Anna. Niet dankzij Facebook, maar het was wel bijzonder want we zien elkaar helaas niet zo vaak.

Anna
Gisteren ontmoette ik dankzij Facebook Kookgek Wilma, die heerlijk schrijft over de Italiaanse keuken. We volgen elkaar al jaren want we delen precies dezelfde hobby. We praatten dan ook meteen honderduit en we kwamen eigenlijk uren tekort. Van gehaktmolens via theedoeken tot asbakken en sigaren uit eigen doos. Je verzint het niet, dus het was zeker voor herhaling vatbaar.

Als klap op de vuurpijl ontmoette ik deze zomer Willemijn van uitgeverij Nieuw Amsterdam. Je weet wel, van de boeken van Karin LuitenMarleen van Es en Vegatopia. We dronken niet alleen koffie met iets lekkers erbij, ik tekende een kookboekencontract! Waaaaaaaaah, ik kan het zelf nog bijna niet geloven maar voorjaar 2018 ligt het boek toch echt in de winkels!
Dat is een wens die in vervulling gaat en zonder de sociale media had ik dat nooit voor elkaar gekregen.
Dank aan alle volgers, likers, delers, lezers en makers van mijn recepten!

4 opmerkingen:

 1. Goedemorgen Antoinette,

  Al was onze ontmoeting deze zomer maar in een glimps, zonder social media hadden wij elkaar nooit leren kennen, noch ontmoet. Veel succes met het schrijven van je boek.

  Fijne dag Gereon

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Het was in een flits, maar toch even leuk! Jij bent een van die mensen waar ik zo blij mee ben. En altijd zal blijven!

   Verwijderen
 2. Gefeliciteerd! Hoe gaaf is dat?!

  Ik zat hardop te lachen bij het lezen van de eerste alinea, heel treffend verwoord :-D

  BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.