verse pasta met truffel

Meer lezen →
Telefoon.
"Zwarte truffels mevrouwtje, goed spul. Take it or leave it!"
Verslaafd als ik ben aan truffel roep ik "Arrivo! Over vijf minuten ben ik bij je".
Het was een warme, droge zomer. En daarom geen best truffeljaar dit jaar.
Onmiddellijk op naar de truffelbaron!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
2 Reacties

fazant met spek, kruiden en grappa uit de oven

Meer lezen →
Ik ga bardiensten draaien.
Bij de parochie.
Ook dat nog.
En wie nu lacht, ontvolg ik!

Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties

een fazant slachten

Meer lezen →
Je moet een gegeven fazant niet in de bek kijken!
Dat hield ik mezelf voor terwijl ik amica bedankte voor het buitengewone culinaire cadeau. Soms krijg ik fruit of groente uit haar moestuin. Deze keer overrompelde ze me met iets van een heel ander kaliber. Het was een prachtige hen: bruin in al haar facetten, verschrikkelijk mooi.
En verschrikkelijk dood.

"Je moet haar wel nog even slachten!" zei amica.
Ik slikte en bedankte haar. "Wanneer is ze geschoten?" deed ik zo luchtig mogelijk. Ik wilde in de verste verte niet ondankbaar lijken.
"Gisteren!"
Nou wist ik dat ik de fazant moest laten besterven, maar ik bestierf het ook.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
6 Reacties