pruimenjam met granaatappelsiroop, kersenjam met zonder kersen

Meer lezen →

Pruimenjam met granaatappelsiroop

Lezers vragen regelmatig om een gezond alternatief. Daaronder verstaan ze dan een make over van je recept. Wel de smaak van het origineel, maar ontdaan van gluten en/of zonder lactose en/of zonder suiker.
Het is eigenlijk iedere keer dezelfde riedel.
Het is eigenlijk iedere keer minder van hetzelfde.

Speciaal voor deze lezers heb ik nou toch iets gemaakt! Het is op zijn zachts gezegd re-vo-lu-tio-nair te noemen!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
2 Reacties

luie pompoensoep met sumak en pittige crackers

Meer lezen →
Voor hele lekkere pompoensoep hoef je maar bar weinig te doen. Het is gewoon een kwestie van een beetje slim bereiden en goed kruiden.
Doe je ovenhandschoenen aan, trek de sumak uit het schap bij de Turk, dan kunnen we beginnen!

Het goede luie nieuws is: we gaan de pompoen niet schillen.
Ten eerste is dat een rotklus en ten tweede is het niet nodig. De schil van de pompoen is namelijk gewoon eetbaar.
Verder gaan we groenten roosteren. Dat geeft je luie pompoensoep al heel veel extra smaak, voordat je ook maar één vinger hebt uitgestoken om de soep te kruiden.
En terwijl de groente het werk doet in de oven, kun jij de krant lezen in je luie stoel!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
4 Reacties