toppie tomatensoep met verse tuinkruiden

Toppie tomatensoep met verse tuinkruiden. Beter kan ik dit soepje niet omschrijven. Deze soep smaakt zoo goed! Hoe toppie is dat?
Hoewel.
Het klinkt natuurlijk voor geen meter culinair. Laat staan Italiaans!
Toppie tomatensoep, toppie tomatensoep... Zal ik er tongstrelende tomatensoep van maken? Of tasty tomatensoep? Totaaltomatensoep toch maar doen dan?
Ach, we gaan gewoon aan de slag. Er staan hier namelijk nog acht kilo tomaten smachtend te wachten om naar de tomatenhemel geholpen te worden. De tomatensaushemel om precies te zijn.
Maar nu dus eerst een bakkie toppie tomatensoep. Toppie tomatensoep met een tocco italiano.













recept toppie tomatensoep met verse tuinkruiden

1 wortel
1 stengel bleekselderij
1 sjalot
1 teen knoflook
1 tak platte peterselie
een paar takjes tijm naar smaak
3 el olijfolie
1 pond rijpe tomaten
800 ml water
1 el tomatenpuree
zout
versgemalen peper
een paar blaadjes verse basilicum naar smaak + wat extra voor de sier
Nodig: staafmixer

Maak de wortel, bleekselderij en sjalot schoon en snij ze in blokjes.
Hak de knoflook en de peterselie grof. Ris de tijm.
Verhit de olie en bak de gesneden en gehakte ingrediënten een paar minuten tot de sjalot zacht is.
Doe dan de tomaten, tomatenpuree en het water erbij.
Breng de soep aan de kook en laat haar een kwartier zachtjes pruttelen. Doe de basilicum erbij, pureer de soep met de staafmixer en breng de soep op smaak met peper en zout.

Lekker met focaccia met aardappel en tijm of met warm pesto-kaasbrood erbij.

Serveer deze soep ook eens met een theelepel mascarpone per kom soep of wat geraspte Parmezaanse kaas.

Muziek terwijl u werkt:




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen