limoncello-aardbeienjam

Mag ik nog een teiltje aardbeien?
Aardbeien omtoveren tot jam is een dankbaar klusjes, want aardbeienjam is zo'n geheid succes, zo'n inkoppertje, een jaarlijkse happening! Of ken jij iemand die niet van de smaak van aardbei houdt?
Je moet wel zorgen dat je genoeg citroen of ander zuur gebruikt, anders krijg je geen aardbeienjam maar laffe smurrie.

Doe eens een flinke scheut limoncello door het fruit en je weet zeker dat er helemaal niks meer kan mislukken. Neem maar van mij aan dat je daar gruwelijk lekkere jam van krijgt!


recept aardbeienjam met limoncello

750 g aardbeien
1 appel van ongeveer 2 ons
1 limoen
1 dl limoncello
425 g suiker

Nodig: gesteriliseerde jampotten

Zet een bordje in de vriezer.
Was de aardbeien en haal de kroontjes eraf en snij de aardbeien in stukjes.
Was de appel, schil deze niet maar verwijder wel het klokhuis. Snij de appel in stukjes.
Pers de limoen.
Doe alle ingrediënten in de pan en verwarm het fruitmengsel op redelijk hoog vuur.
Als je een gladde jam wil kun je de staafmixer gebruiken.
Roer ongeveer anderhalf uur, tot alle schuim verdwenen is en de jam de gewenste consistentie heeft. Ondertussen doe je andere dingen in de keuken!
Test de dikte door wat jam op het ijskoude bordje uit de vriezer te druppelen. Als de jam niet uitloopt is hij dik genoeg. Anders nog even doorgaan met roeren.
Vul de jampotten.

En hoe je limoncello maakt lees je hier!

Muziek terwijl u roert:
Esseri umani, Marco Mengoni

8 opmerkingen:

  1. Of het nou het recept is of de muziek,dat weet ik niet precies maar het is wel de ideale combi,hoor! Wat een heerlijkheid op een bewolkte koude woensdagmorgen....vanmiddag ga ik gewoon je jam maken en dan schijnt vanzelf de zon.Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Antoinette7/25/2015

      Buiten raast een zomerstorm over Nederland, binnen pruttelende pannen met jam. Waaronder jouw jam, heerlijk! Wat dacht je van abrikozen met amaretto di Saronno. Groeten.

      Verwijderen
    2. Oh wow, dat lijkt me een heerlijke combi!

      Verwijderen
  2. Klinkt echt zalig! Bedankt voor de tip Antoinette.
    Groetjes en een fijn en zonnig weekend toegewenst.
    Marja.:-D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Anoniem7/02/2015

    Je bent geweldig, je recept bouillonblok was top. Maar dit, wat een mooie diepe smaak heeft die jam. Dit was de eerste maar zeker niet de laatste keer!
    Anna

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dankjewel Anna, fijn om te horen dat mijn recepten je zo goed bevallen! Ik heb er vanochtend weer mee ontbeten. Ciabatta, boter, limoncello-aardbeienjam: feest!

      Verwijderen