koffiesorbet voor moeders door moeders

Moederdag 2015

Ik ben een moeder met kuren.
Als ik niet naar Italië was verhuisd, zouden Victor en Fabio nooit geboren zijn. Die kwamen daar ter wereld dankzij hormoonbehandelingen.
In het plaatselijke ziekenhuis kreeg ik die kuren praktisch gratis, terwijl we ze in Nederland niet zouden kunnen hebben betalen.

Op Italië en haar interne organisatie kun je heel wat aan te merken hebben, maar ik ben mijn nieuwe moederland eeuwig dankbaar voor wat het ons gebracht heeft: twee heerlijke, gezonde jongens!
In goed georganiseerd Nederland zouden we kinderloos gebleven zijn.

Dit recept voor koffiesorbet heb ik op verzoek van mijn moeder ontwikkeld. We smulden laatst samen ergens van koffiesorbet toen ze bij ons op bezoek was in Italië.
Ik geef het haar cadeau op Moederdag en het is niet geschikt voor kinderen. Zo ben ik dan ook wel weer!
Mamma, laat het je smaken!


recept sorbetto al caffè, nagerecht voor 4 personen

1,5 dl sterke koffie
65 g suiker
2 dl water
1 dl volle melk
blender

Zet sterke koffie met een percolator of een espresso-apparaat. Heb je die niet, dan zet je filterkoffie met de helft minder water dan normaal of dubbel zoveel koffie, het is maar hoe je het bekijkt.
Breng de suiker met het water aan de kook, roer tot de suiker goed is opgelost.
Doe de koffie erbij en laat het afkoelen.
Giet het koffiemengsel in een ijsblokjesvorm en zet de vorm minstens 5 uur in de vriezer.

Haal de koffieblokjes 10 minuten voor gebruik uit de vriezer en laat ze wat ontdooien.
Doe de melk in de blender.
Haal met behulp van een dun mesje de blokjes uit de vorm en doe ze in de blender.
Verbrijzel de ijsblokjes tot de sorbet de juiste dikte heeft.
Verdeel over 4 glaasjes en serveer direct.

IJskoud en toch warm van smaak, heerlijk!

Muziek terwijl u werkt:
The Greatest Love of All, Whitney Houston
Een tranentrekkert! Moet een keer kunnen...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten