Doe mee met #nopakjes per favore!

Meer lezen →

Culinair journalist Karin Luiten, het Nederlandse boegbeeld in de strijd tegen onzinnige pakjes en zakjes van de voedingsindustrie, lanceerde drie dagen geleden samen met mij de hashtag #nopakjes op Twitter.

In het kort kwam dit voort uit gezamenlijke verbazing over een nieuw pakje voor ouderwets lekkere pastasaus van een niet nader te noemen Nederlands merk.
De Italiaanse sauzenmaaksters van weleer hebben dit soort pakjes nooit gezien! 
Laat staan er van willen weten. 
Laat staan er van willen eten!
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
8 Reacties

Il Bicerin, warme koffie-chocoladedrank uit Turijn

Meer lezen →

Il Bicerin, warme koffie-chocolademelk uit Turijn

Denk je dat je alle soorten koffie wel zo'n beetje hebt gehad, realiseer je je ineens dat er nog plaats moet worden gemaakt voor een andere, oude variëteit.
Naast onder andere caffè, caffè macchiato, caffè americano, caffè con panna, caffè freddo, marocchino, ristretto, caffelatte, latte macchiato, cappuccino, cappuccino americano, caffè doppio en caffè corretto hebben we ook nog zoiets heerlijks als il Bicerin!
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
7 Reacties

bergamot cheesecake

Meer lezen →
Terwijl ik nietsvermoedend rondliep in de Salone del Gusto in Turijn, stuitte ik zomaar ineens op ... hét!
"Twee kilootjes bergamotjes mevrouwtje? Heel goed tegen de cholesterol en het is onmiddellijk verslavend!"
Nou sta ik al zo'n twee jaar droog, dus dat was niet aan dovemansoren gezegd. Ook in Italië liggen deze groene neefjes van de citroen niet voor het oprapen. Scoren die hap!

Ik behelp me bij de ijssalon met bergamotsorbet en drink hier en daar een kopje Earl Grey maar geef mij de real stuff en ik ben gelukkig!
Voor de zekerheid nam ik dus ook nog maar een flesje bergamotessence mee.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
8 Reacties

porcini-aardperensoep met tijm

Meer lezen →

maaltijdsoep met porcini en aardperen

De druivenoogst is nog niet afgelopen of de olijvenoogst kan beginnen. Roostertechnisch gezien komt dat de boeren prima uit. Dat is nog eens strak geregeld van hogerhand!
Alleen kunnen we dit jaar wel mooi fluiten naar onze jaarlijks liters olijfolie uit eigen moestuin. Nou ja, eerlijk is eerlijk, uit de moestuin van mijn schoonvader.
Hogerhand werkte dit jaar toch niet helemaal mee: het heeft in de zomermaanden veel teveel geregend. Bijna dagelijks!
Druilerig en rot zijn de olijven verhangen aan de bomen. In de stralende zon, ook dat nog!

Ik heb echt mijn best gedaan om een foto te schieten met zo'n licht-depri, bruin café-achtige sfeer. Je weet wel. Zo ontzettend herfstig dat je gevallen bladeren bijna ruikt en dat knapperend haardvuur haast voelt branden in je rug.
Maar het weer werkte weer eens niet mee.
Hoe overtuig ik jullie ervan om eens een knus knollerig, heerlijk houterig en toch kleurrijk smakend herfstig soepje te maken als ik kom met zo'n stralende foto? Het lijkt wel hartje zomer verdorie!
Weet je wat? Om in de juiste herfstsoepstemming te komen verwijs ik je dan maar rechtstreeks naar de keuken. Met de muziektip van deze week op de achtergrond, als verplicht nummer.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
2 Reacties