farinata, kikkererwtenpizza met pesto en stracchino

Meer lezen →

farinata, kikkererwtenpizza met pesto en jonge Italiaanse kaas

Afgelopen weekend was ik samen met drommen mensen op internationaal smaakfestijn Il Salone del Gusto in Turijn, georganiseerd door Slow Food Italia.
Je kon er lezingen volgen en interviews bijwonen, kookcursussen doen en snuffelen in boeken. Op stap gaan met vrienden en kennissen, of met een personal shopper. Maar vooral heerlijk eten, drinken en ontdekken!
En dan is het een kunst om je te beheersen en niet als een ongeleid projectiel los te gaan. Op, bijvoorbeeld hè, een panino ca' meusa (een broodje met milt), hazelnootchocopasta, worst, gans, bergamotsap, Siciliaans ijs, hier en daar een cannolo, 'nduja, nog een koffie, risotto, bier, olijfolie...
Zo ongeveer in die volgorde ook nog eens.
Dus sprak ik mezelf af en toe vermanend toe.
Maar niet te vaak!
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
5 Reacties

Lekker Luie Lasagne, penne pasticciate al forno

Meer lezen →

Lekker Luie Lasagne al forno

Jaren geleden proefde ik voor het eerst Lekker Luie Lasagne uit het oventje van Il Marito. Lekker Luie lasagne smaakt net zo hemels als politiek correcte lasagne, je zet het alleen een stuk sneller in elkaar.
Want Lekker Luie Lasagne bestaat uit maar drie lagen: de volle laag penne gemengd met gehaktsaus, een laag romige, blanke bechamel en een gulle laag Parmezaanse kaas.
Geen ingewikkelde constructies, of zelf lasagnevellen maken. Facile!
Natuurlijk is de structuur anders. Het mondgevoel is niet zoals bij lasagne bolognese. Maar de smaak is wel hetzelfde: ontzettend lekker! Hemels! Die romigheid, dat lekkere korstje en dat sa ... enfin.
Neem het woord troostvoer niet in de mond, pak liever nog een extra portie Lekker Luie Lasagne en neem nog een flinke slok rode wijn.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
6 Reacties

romige risotto met venkel, Asiago en munt

Meer lezen →

romige risotto met venkel, Asiago en munt

In de omgeving van Verona wordt rijst verbouwd. Voornamelijk Vialone Nano voor risotto, maar bijvoorbeeld ook basmati en zwarte rijst.
Afgelopen vrijdag was ik op de Fiera del Riso. Deze jaarlijks terugkerende rijstbeurs vindt plaats tussen de rijstvelden in de "stad van de rijst": Isola della Scala, een dorpje 20 kilometer ten zuiden van Verona.
Hoewel, rijstbeurs? Het heeft qua opzet veel meer van een gezellig sagra (oogstfeest) dan van een beurs. Dus laat je door de naam vooral niet afschrikken!

Het was al laat en we gingen op ons doel af. Lieten ons niet afleiden door stofzuiger- en openhaardverkopers, drommen mensen, computergestuurde fonteinen of tuinkabouters.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
5 Reacties

Weg van de supermarkt, recensie

Meer lezen →
Steeds meer mensen zijn bewuster bezig met de kwaliteit en eerlijkheid van hun eten. In deze zoektocht naar wat gezond en lekker is past het boek van culinair journalist Gerrit Jan Groothedde: Weg van de supermarkt. Wat de grootgrutter niet wil dat u (w)eet.
Hij wijst de lezer in dit boek de weg naar "echt eten". Eten zoals eten hoort te zijn. Met geur en smaak, met aandacht bereid, waarvoor de producent een redelijk bedrag ontvangt.
Zes maanden lang terug naar de melkboer, de bakker, slager en de groenteman, op een manier die past in deze tijd. Hoe doe je dat?
En hoe hoort eten eigenlijk te zijn? Groothedde, beter bekend onder de naam Eetschrijver, gaat op zoek naar antwoorden in zijn onlangs verschenen boek.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
1 Reacties