panzerotto, gefrituurde calzone met mozzarella en tomaat

Meer lezen →

panzerotti, street food uit Napels

Niet dat deze pasticceria er zo gezellig uitziet of dat de serveersters er zo knap zijn. Bij pasticceria Povia kom je voor panzerotti.
Je moet er minstens een keer in je leven een gegeten hebben!
Povia maakt achter de Arena in hartje Verona de beste Napolitaanse street food.
Il Marito kwam er als kleine jongen al. Kocht daar aan de hand van zijn moeder af en toe een panzerotto. Want die van Povia waren het lekkerst.
Zo vader zo zoons, maar ik ben het ook al jaren met hem eens!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
2 Reacties

pasta met makreel, kappertjes en olijven

Meer lezen →

pasta met makreel, kappertjes en olijven

Il Marito is twee weken de hort op en dat geeft extra ruimte in de keuken!
Want Il Marito is een lekkerbek die niet alles eet.
Ik vul verse pasta met konijn, eet kruidenboter met rauwe knoflook en haal lamskoteletjes uit de vriezer.

Aan lezers vroeg ik wat er op de tafel danst als hun schat van huis is. En wat blijkt nou?? Dat zijn niet alleen blauwe kazen of vis en schaaldieren. Regelmatig kiezen de achterblijvende smulpapen voor ... pasta!!
Ik was verbaasd, want pasta is vrij neutraal.
Maar ieder zijn heug en meug!
En trouwens. Wij kozen bij afwezigheid van Il Marito vandaag ook voor pasta.
Niet omdat Il Marito dit niet lekker vindt, maar omdat deze gemaakt is met één van de favoriete pastasauzen van Zoonlief & Zoonlief!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
10 Reacties