Ottolenghi's gevulde aubergines met rundergehakt en pijnboompitten

Meer lezen →
Il Marito heeft een neus voor lekkere adresjes!
Zijn neus verwachtingsvol volgend, schoven we aan bij een tafeltje van een eenvoudig maar uitnodigend restaurantje.

Na een ochtend rondstruinen op de Mahaneh Yehuda-markt in Jeruzalem waren we moe maar nog niet voldaan.
We lazen het menu eens goed door en kozen uit alle heerlijkheden. Voor mij een gevulde aubergine, Il Marito nam soep met kubbeh en de kinderen aten falafel.
Er werd kruislings geproefd en tegelijk overgestoken. We smulden volop!

Met uitzicht op onze reis naar Israël kreeg ik voor mijn verjaardag Ottolenghi's boek Jeruzalem cadeau.
En natuurlijk ging dit boek met recepten en verhalen over deze stad mee op reis.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
1 Reacties

Jeruzalem

Meer lezen →
Jeruzalem is overweldigend!
Een explosieve melting pot. Roerig en ontroerend. Rommelig en tot in detail gereguleerd. Doodstil of broeierig rumoer.
Waar te beginnen? Wat zal ik eens vertellen?
Over kaneelbroodjes kopen op de Via Dolorosa?
Over een rel tussen een pope en een Arabische vrouw in de Heilig Grafkerk?
Over mijn culinaire cadeau's van de markt in Mehane Yehuda?
Weet je, ik laat maar eens een aantal beelden voor zich spreken. Nou ja, lees het bijschrift even!
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
9 Reacties

Geef ons heden ons dagelijks brood, joods Pasen in Israël

Meer lezen →
Brood, daar zit wat in!
En dat vinden ze in Israël nou ook. Tijdens het joods Pasen (Pesach) is het bezitten of eten van gedesemd of gegist voedsel verboden. Brood is gedesemd of gegist. Daarom is het nu hier in Netanya niet te krijgen.

In de supermarkt zijn hele rijen en schappen afgeplakt met plastic. Daar staat etenswaar dat niet voldoet aan de extra strenge spijswetten die in deze periode van het jaar gelden. Van pasta tot jam, van kattenvoer tot bier.
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
0 Reacties

artisjokken op z'n joods, carciofi alla giudia

Meer lezen →
Twee dikke weken ga ik proeven van het leven in Israël. Italiaans koken met Antoinette gaat op reis! Ter voorbereiding las ik tijdschriften, reisgidsen en .... kookboeken!
Heerlijke, smaakmakende boeken, zoals Lekker joods van Jonah Freud, Jeruzalem van Ottolenghi en De joodse keuken van Claudia Roden. Mmmmmmmmmm!

Er ligt zelfs al een lijstje op mijn nachtkastje van alles wat ik er wil proeven. En dat terwijl ik nooit lijstjes maak (op het boodschappenlijstje na dan).

Tijdens mijn speurtocht door de joodse keuken kwam ik tot de ontdekking dat er geen recept voor 'carciofi alla giudia' in Rodens overigens fantastische De joodse keuken staat. En ook al niet in haar Food of Italy!
Lees verder →
Gepost door : Antoinette Coops
4 Reacties