supersimpele semifreddo met yoghurt en frambozensaus

Meer lezen →
Dit is een toetje waar ik altijd mee voor de dag mag komen. Come rain or come shine, of het nu vriest of dooit. Semifreddo!
Meestal maak ik een lekkere friszure op basis van yoghurt en zonder ei. Vruchtensaus erover, simpeler kan niet.
Echt, je hoeft geen topkok te zijn om makkelijk te scoren bij je tafelgenoten. Maar je moet het je wel op tijd laten invallen! De semifreddo moet minstens drie uur opstijven in de diepvries.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
20 Reacties

Italiaans koken met Antoinette terug op Facebook

Meer lezen →
Geblokkeerd. Punt uit. Dat is wat Facebook bepaalt en daar moet ik het maar mee doen.
Het persoonlijke account 'Italiaans koken met Antoinette' is eenzijdig opgezegd. Door Mark Zuckerberg en de zijnen. Niet door mij.
Lieve vrienden en volgers, ik heb u niet opgezegd. Laat staan 'ontvriend'!

Via het persoonlijke account 'Italiaans koken met Antoinette' en de pagina 'Italiaans koken met Antoinette' bouwde ik op Facebook in de loop der tijd meer dan 1000 volgers op. Jammer dat ik al die mensen niet even kon waarschuwen!
Impossible! Facebook doet niet aan half werk.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
8 Reacties

tagliata di carne, contrafilet van de grill

Meer lezen →
´Een 'tagliata' is verschrikkelijk afgezaagd!´
Dat zegt Luca Magagnotti in een inspirerend gesprek bij mijn favoriete restaurantje Da Ugo in Verona.
De menukaart van deze fijne 'trattoria' is door hem bedacht. Alleen die 'tagliata'. Die móést erop van de baas... Daarnaast staan er veel streekgerechten op met Magagnotti´s unieke draai eraan. Wat opvalt is het gebruik van streekproducten.
Hier en daar shopt hij wel over de regiogrenzen, in Lombardije. Zowel qua producten als wat betreft recepten.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
2 Reacties

galani, cenci, frappe, crostoli of chiacchiere

Meer lezen →
Het is bijna carnaval, de tijd van 'galani', 'cenci', 'frappe', 'crostoli' of 'chiacchiere'. Heb ik dan alle namen voor deze Italiaanse lekkernij gehad, of mis ik er nog een stuk of wat? Al die verschillende namen duiden erop dat heel Italië deze gefrituurde verse pasta lekker vindt.
Zo ook mijn kinderen! Ze mogen vandaag dan ook niet ontbreken. Het is nog wel geen Carnaval, maar toch stond ik ze gisteren al te bakken: twee schalen vol galani.
Want Victor wordt vandaag negen! En dat is een leeftijd waarop je nog verschrikkelijk jarig bent. Slingers en ballonnen, taarten met kaarsjes, uitnodigingen en een feestje, je favoriete maaltijd kiezen. En voor Victor betekent jarig zijn ook heel veel galani eten!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
6 Reacties

Italiaanse crackers uit Mantua, schiacciatine mantovane

Meer lezen →
Italiaanse kinderen zijn de dikste kinderen van Europa. Ja, daar sta je van te kijken hè?
En het mediterrane dieet dan? Al die slanke Italiaanse mannen en vrouwen in strakke pakken, met mooie tassen, design schoenen en dito zonnebrillen? Stralend van gezondheid en 'la dolce vita'! Worden die langzaam voorbijgestreefd door moderne ongezonde jeugd, dikbuikig, hangwangig en wel?
'Sì'!
De waarheid is hard.

Zorgde 'la mamma italiana' ooit, ergens in de vorige eeuw, dat het haar schatjes aan niets gezonds ontbrak, tegenwoordig piept ze wel anders! 'Niente' extra uurtjes in de keuken voor verantwoorde tussendoortjes gemaakt 'con amore'.
'La mamma' is al net zo gewend aan gemaksvoer uit de supermarktvakken als moeders uit landen met minder befaamde culinaire tradities.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
6 Reacties

De winnaars zijn...

Meer lezen →
Het is 1 februari! Vandaag bestaat Ciao Tutti vier jaar en om dat te vieren mocht Italiaans koken met Antoinette vier jaarabonnementen op de Specials van Ciao Tutti verloten.
De winnaars van de vier jaarabonnementen op de Specials van Ciao Tutti zijn...
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
1 Reacties