Italiaans kerstmenu 2014

De kerstboom kochten we vandaag. Met korting, omdat we er zo laat mee waren... En nadenken over het kerstmenu moest ik ook nog steeds!

Maar ineens, zomaar, midden op een winterdag.....
Zoonlief & Zoonlief versierden de kerstboom, terwijl een menu met vis en een vegetarisch menu ter wereld kwamen.

Wat eet jij met kerst? Misschien wel een van mijn Italiaanse menu's!


Menu "vis naar een compliment" 

De cheese-cake maak je een dag eerder, net als de cantuccini. De artisjokken frituur je terwijl de vis en aardappels garen in de oven. En bedenk, wat pauze tussen de gangen door is alleen maar prettig.

Voor: artisjok op z'n joods
Hoofd: kabeljauw met pesto en olijven uit de oven
Erbij: wortelsalade met een dressing van olijfolie, karwijzaad, zwarte peper, citroensap en zout en aardappels uit de oven. In plaats van rozemarijn gebruik je (verse) oregano.
Toe: bergamot-cheesecakeGeen bergamot te krijgen? Dan gebruik je limoen.
Toetoe: koffie met cantuccini 

Menu "mega vega"

Je kunt alles een dag eerder bereiden, behalve de salieblaadjes.

Antipasti: olijven, wat blokjes jonge Asiago en gefrituurde salieblaadjes
Voor: een kopje porcini-aardperensoep met tijm
Hoofd: crêpes met spinazie en ricotta, in tomatensaus
Erbij: knapperige broodjes (ciabatta) en gegrilde courgette met wat druppels olijfolie, peper en zout.
Toe: simpele semifreddo met yoghurt en frambozensaus
Toetoe: koffie met cantuccini 

Buon Natale a tutti van Zoonlief & Zoonlief, Il Marito en Antoinette!


Kijk ook eens naar de menu's uit voorgaande jaren:
Kerstmenu 2013
Kerstmenu 2012
Kerstmenu 2011

Muziek terwijl u werkt:
Feelin' alright, Joe Cocker

1 opmerking: