pasta met makreel, kappertjes en olijven

pasta met makreel, kappertjes en olijven

Il Marito is twee weken de hort op en dat geeft extra ruimte in de keuken!
Want Il Marito is een lekkerbek die niet alles eet.
Ik vul verse pasta met konijn, eet kruidenboter met rauwe knoflook en haal lamskoteletjes uit de vriezer.

Aan lezers vroeg ik wat er op de tafel danst als hun schat van huis is. En wat blijkt nou?? Dat zijn niet alleen blauwe kazen of vis en schaaldieren. Regelmatig kiezen de achterblijvende smulpapen voor ... pasta!!
Ik was verbaasd, want pasta is vrij neutraal.
Maar ieder zijn heug en meug!
En trouwens. Wij kozen bij afwezigheid van Il Marito vandaag ook voor pasta.
Niet omdat Il Marito dit niet lekker vindt, maar omdat deze gemaakt is met één van de favoriete pastasauzen van Zoonlief & Zoonlief!












recept penne met makreel, kappertjes en olijven

300 g pasta, bijvoorbeeld penne of fusili
2 sjalotten
1 teentje knoflook
1 el olijfolie
100 g zoete kleine tomaatjes
scheutje witte wijn
250 ml gezeefde tomaten
2 el kappertjes
3 el taggiasche olijven, met of zonder pit
1 tl droge oregano of een paar blaadjes verse
versgemalen peper
zout
80 - 100 g makreel in olijfolie uit blik (uitgelekt gewicht)

Zet een grote pan met water op en zout het met 10 gram zout per liter water.
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking en hou rekening met de bereidingstijd van de saus. Die is ongeveer een kwartier.
Snipper de sjalotten, kneus de knoflook en bak het in de olijfolie tot de sjalot glazig is.
Was en halveer de tomaten, bak ze kort en blus met een scheutje witte wijn.
Doe de gezeefde tomaten erbij, samen met de kappertjes, olijven, oregano, peper en zout.
Laat de makreel uitlekken, snij in niet te kleine stukken en verwarm mee.
Giet de pasta af en doe terug in de pan.
Roer de saus door de pasta.
Serveer direct.
Zonder kaas.

Muziek terwijl u werkt:
Seal, Crazy

10 opmerkingen:

  1. Een stukje om van te smullen!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Antoinet9/15/2014

    O, wat was dat heerlijk zeg. Alleen zou ik gezworen hebben dat ik makreel in huis had. Niet dus. Dan maar een potje tonijn. Niks mis mee. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Prima inwisseling, doe ik ook regelmatig!

      Verwijderen
  3. Ik was één van die mensen die op je Twittervraag 'pasta' antwoordde. En laat die man gisteren nu echt de hort op zijn geweest.. Geen pasta met makreel, kappertjes en olijven voor ons. Wel pasta carbonara. Bliss :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat zien jouw pasta's er toch altijd likkebaardend lekker uit! Makreel en pasta....uhm, dat is totaal nieuw voor me. Gaat niet met de gerookte versie, vermoed ik?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik heb het nog nooit geprobeerd, maar het lijkt me eigenlijk wel heel lekker!

      Verwijderen
  5. Klaargemaakt met verse makreel ! Delizioso !

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat is natuurlijk helemaal je van het, lekker Anneke!

      Verwijderen