kabeljauw met pesto en olijven uit de oven

Ik heb oranje vingers. En dat is het tegenovergestelde van groene vingers...
Ondanks mijn handicap hebben we het twee weken geleden aangedurfd om een heeeel klein moestuintje te beginnen. In onze achtertuin. Onder de strakke leiding van 'Il Nonno', ervaringsdeskundige, gingen vooral Zoonlief en Zoonlief aan de slag.
Er is gezaaid, in de grond gestopt, onkruid verwijderd en water gegeven.

Je moet weten wanneer je een stap terug moet doen. Mijn medewerking beperkte zich tot het plaatsen van plastic plaatjes. Met de officiële namen van Glorende Hoop en Hooggespannen Verwachtingen.
En die kwamen uit! Er steekt van alles de kop op! In ónze tuin!
Waaronder precies zes puntjes glorende basilicum!

De pesto voor deze vis is dus niet met basilicum uit eigen tuin. Nog niet! Voorlopig redden we ons als voorheen met aanvul-basilicum uit de supermarkt.En dat werkt nog altijd prima.

Vandaag heb ik basilicum-verrassingspakketten gemaakt!
Met mijn oranje vingers smeerde ik vier kabeljauwfilets in met een laagje verse pesto. Ik stopte er nog een takje tijm en een paar olijven bij en klaar waren mijn surprises.
Da´s leuk om open te maken! En zo lekker dat ik het nog vaak mag herhalen!

Ingrediënten voor vis met pesto en olijven uit de oven

4 kabeljauwfilets, samen ongeveer een pond
2 el zelfgemaakte pesto genovese
4 takjes verse tijm
peper
zout
olijfolie
24 taggiasche olijven

flinke ovenschaal
aluminiumfolie of bakpapier

Verwarm de conventionele oven voor op 175 graden.
Scheur vier vellen aluminiumfolie of bakpapier af en leg op ieder stuk folie een filet.
Smeer iedere kabeljauwfilet aan de bovenkant in met pesto.
Leg op iedere vis een takje tijm. Draai over iedere filet nog wat zout en peper naar smaak.
Besluit met een klein scheutje olijfolie en zes olijven.
Vouw de vispakketjes dicht en leg ze naast elkaar in een grote ovenschaal of leg ze op de bakplaat.
Zet de ovenschaal in het midden van de oven en laat de vis 15 -  20 minuten garen.

Geef er nieuwe aardappels uit de oven bij en een frisse tomatensalade.

Muziek terwijl u werkt:
Pharrell Williams – Happy
Cannonball Adderley – Somethin' Else

6 opmerkingen:

  1. Hier word ik inderdaad heel happy van. Fijn recept Antoinette! En succes met het moestuintje! Ik gluur ook iedere dag in de peper- en tomatenplanten en ja er komen knoppen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Heb jij gouden handjes? Peperplanten! Da´s ook een goed idee! Ja, ik ga ook iedere dag kijken. ´s Ochtends vroeg zelfs! :-)

      Verwijderen
    2. Absoluut geen gouden handjes! Maar met liefde en een beetje mazzel kom je best ver. O en van een goed gesprek houden ze ook.. denk ik :-)

      Verwijderen
  2. Oranje vingers. Groene vingers. Jullie zijn maar een gelukkig stel.
    Vis in folie mag niet meer van de kookfee in mijn familie :-( Zij zit in een culinair gilde en beweert dat vis in bakpapier moet, want folie zou smaak afgeven. Ik heb er nog nooit iets van gemerkt, maar geef slechts door. Driewerf hoera voor alle handige vingertjes.....

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ha Nell, ik denk dat de milieufee heel blij is met jouw opmerking. Ik maak vispakketjes ook wel met bakpapier. Het is maar net waar genoeg van in huis is. Al moet ik bekennen dat ik aluminiumfolie wel makkelijker werken vind. Ik zal in de tekst erbij zetten dat bakpapier een alternatief is voor aluminiumfolie. Ciao!

      Verwijderen
  3. Anoniem6/03/2014

    Wat een plaatje. Het water loopt me in de mond!
    Mooder

    BeantwoordenVerwijderen