semifreddo van nectarine, ricotta, mascarpone en amaretti

Sommige mensen worden er niet koud of warm van: het WK voetbal in Brazilië.
Niks mis mee natuurlijk! Ieder z'n meug.
Hoewel.

Sommige voetbalgeheelonthouders geven bij ie-de-re wedstrijd weer aan dat ze niet kijken. Bij wie het maar horen wil en niet. "Kijk mij nou eens niet kijken!"
Hè! Dat is toch niet gezellig?

Onopgemerkt niet opgaan in de voetbalmassa kan toch ook?
Als Nederland korfbalt of curlt roep ik toch ook niet iedere keer triomfantelijk dat ik niet kijk? Spelbrekers!

Nou ja. Deze semifreddo is speciaal voor iedereen die er wel warm van wordt als Nederland vanavond wint!
Zoals mijn Italiaanse gezin. Vier makke Oranjeschapen zijn we. Heerlijk!
En dan na de wedstrijd samen afkoelen.

De combinatie van nectarine met harde bitterkoekjes is vreselijk lekker en maakt dit ijstaartje speciaal. Dus vervang de amaretti niet door zomaar een ander koekje!

Hup Holland!




ingrediënten semifreddo met nectarine, mascarpone, ricotta en amaretti

150 g amaretti, harde bitterkoekjes
75 g boter
250 g ricotta
250 g mascarpone
100 g suiker, eventueel met vanillesmaak *
1 rijpe nectarine of een geschilde perzik
1 framboos, braam, of bes

bakpapier
springvorm doorsnee 22 cm

Stamp de koekjes fijn of verkruimel ze in de blender.
Smelt de boter zonder dat ze bruin wordt. Voeg de koekkruimels toe en roer goed.
Hou een stuk bakpapier onder de kraan, wring het papier uit en bedek er de springvorm mee.
Doe de koekkruimels in de vorm en druk ze goed aan.
Meng in een kom suiker, ricotta en mascarpone door elkaar.
Verdeel dit mengsel over de koeklaag.
Was de nectarine, droog de schil en verdeel de vrucht in kwarten.
Snij de kwarten in dunne plakjes.
Verdeel de plakjes over de buitenste rand van de semifreddo.
Maak met de overige plakjes nog een ring.
Plaats een framboos of een andere mooie vrucht in het midden.
Zet de semifreddo minstens drie uur in de diepvries.

Is de semifreddo stijfbevroren, dan haal je het taartje ongeveer 20 minuten van tevoren uit de vriezer en zet 'm in de koelkast.
Heeft de semifreddo drie uur in de diepvries gestaan, dan kun je 'm direct in punten snijden en opeten.

* Doe een kilo suiker in een grote glazen pot en steek er een vanillestokje bij. Zo heb je altijd vanillesuiker.

Muziek terwijl u werkt:
Pitbull – We Are One (Ole Ola) [The Official 2014 FIFA World Cup Song]
Tania Maria – Funky Tamborim

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen