tagliatelle met grappa, tomaat en room

Het is mijn schuld dat hier nu een recept staat voor pittige tagliatelle met dadeltomaten, grappa en room. Eigenlijk had dit recept helemaal niet mogen Zijn.
Het is uit nood geboren, want ik liet de erwtjes aanbranden.
Gloeiende, gloeiende wat had ik het met mezelf gehad!
Terwijl ik achter de computer foto's keurde en verfraaide gebeurde het.
Tijd vergeten.
Erwtjes vergeten! Een doodzonde in Huize Italiaans koken met Antoinette!
En Zoonlief had nog wel zo aardig meegeholpen met doppen ...

Gelukkig is het recept een heel waardige vervanger voor tagliatelle met doperwtjes, om over tagliatelle met verbrande doperwtjes nog maar te zwijgen!
Bovendien is de saus net als ik uiterst voetbal-vriendelijk, want de tagliatelle kleuren volop Oranje.
Het heeft zo moeten zijn!





ingrediënten tagliatelle met tomaat, grappa, saffraan en room

1 gedroogd chilipepertje
1 teen knoflook
1 el olijfolie
300 g dadel- of kerstomaten
1 borrelglaasje grappa, of anders wodka
1,5 dl verse slagroom
0,3 g saffraan
een paar blaadjes verse basilicum

Snij het pepertje open en kneus de knoflook. Bak pepertje en knoflook in een lepel olijfolie.
Was de tomaatjes en snij ze doormidden.
Wok de tomaten op vrij hoog vuur een paar minuten.
Blus met grappa als de rode saus die vrijkomt begint te drogen.
Doe slagroom en saffraan erbij en breng zachtjes aan de kook.
Draai het vuur uit, scheur een paar blaadjes basilicum boven de pan en roer door de saus.

Vergeet niet om tagliatelle te koken!

Direct serveren, zonder parmezaan.

Muziek terwijl u werkt:
Café Quijano – Cúlpame

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen