Ugolino, alcoholvrije cocktail Hugo

Een dag of wat geleden was ik er als de kippen bij! Ik plukte een teiltje vol vlierbloesem, goed voor een aantal liters geurige vlierbloesemsiroop. Wat ik doe met siroop van vlierbloesem? Natuurlijk maak ik er de inmiddels we-reld-beroemde Italiaanse cocktail Hugo mee.
Maar laat ik nou bij echte hitte helemaal geen zin hebben in alcohol?

Ik drink dan liever een dorstlessende, verfrissende en bruisende Ugolino mee met Zoonlief & Zoonlief. Dit alcoholvrije drankje ontwikkelde ik vorig jaar speciaal voor mijn kinderen, omdat ze ook wel eens wilden toasten als pa en moe weer aan de Hugo zaten. Ugolino lijkt verdacht veel op Hugo...
Ik maak altijd meteen maar een flinke hoeveelheid, want iedereen is dol op Ugolino! Ook pa en moe!


recept voor ongeveer 1,5 liter Ugolino 

2 limoenen
1 citroen
2 dl zelfgemaakte vlierbloesemsiroop, ook te koop bij de natuurwinkel
10 blaadjes munt en een takje munt voor de sier
100 g ijsblokjes
1,2 gekoeld bronwater met prik
grote kan
zeefje
cocktailstamper

Snij 1 limoen in schijfjes.
Pers de andere limoen en de citroen.
Schenk het sap door een zeefje in de kan
Doe de siroop en de blaadjes munt in de kan.
Stamp de muntblaadjes met een cocktailstamper.
Doe ijsblokjes, limoenschijfjes, munttakje en bronwater in de kan.
Even roeren en klaar!

Cinnnn ragazzi!Op de zomer!

Muziek terwijl u werkt:
Walkin' on sunshine, Katrina & The Waves

Kennen jullie Hugolaat al? Ook weer een lekkere variant op de Hugo. Klik hier voor het recept van Cuisine d'Amis!

1 opmerking:

  1. Serieus lekker dit!!! Ook wel; de vlierbloesemsiroop is hier ook gelukt ;-)

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.