tagliata di carne, contrafilet van de grill

´Een 'tagliata' is verschrikkelijk afgezaagd!´
Dat zegt Luca Magagnotti in een inspirerend gesprek bij mijn favoriete restaurantje Da Ugo in Verona.
De menukaart van deze fijne 'trattoria' is door hem bedacht. Alleen die 'tagliata'. Die móést erop van de baas... Daarnaast staan er veel streekgerechten op met Magagnotti´s unieke draai eraan. Wat opvalt is het gebruik van streekproducten.
Hier en daar shopt hij wel over de regiogrenzen, in Lombardije. Zowel qua producten als wat betreft recepten.

´Ik gebruik alleen verse ingrediënten. En ik kook zoals ik ben: eenvoudig, snel en lekker. Nooit een kakofonie van ingrediënten. In mijn gerechten voeren nooit meer dan drie smaken de boventoon.´


Ik kan me helemaal vinden in Da Ugo´s kaart. Óók in de eenvoudige, snelle en lekkere tagliata. Nooit afgezaagd, wel altijd in hele dunne plakken gesneden.
Maar ik moet bekennen dat ik liever thuis een tagliata eet dan dat ik hem bestel in welke trattoria ook!

recept tagliata di carne, contrafilet van de grill met rucola en parmezaan

1 pond contrafilet van 4 cm dik
verse kruiden zoals tijm of rozemarijn
peper
zout
rucola
een stukje Parmezaanse kaas
olijfolie
(balsamico)

Haal het vlees minstens een uur tevoren uit de koelkast.
Vet de grillpan in met olijfolie.
Bak de tagliata met een paar takjes tijm of een takje rozemarijn in de grillpan medium rare of rare. Reken ongeveer 5-6 minuten per kant.

Snij de contrafilet in dunne plakken. Dien op met rucola, een paar krullen Parmezaanse kaas, versgemalen peper, zout en een scheut lekkere olijfolie. Druppel er eventueel nog wat balsamico-azijn over. Direct opeten!

Lekker met kerstomaten, geroosterde puntpaprika´s, aardappels uit de oven of radicchio van de grill.

Muziek terwijl u werkt:
The Sweet Inspirations – Watch The One Who Brings You The News

2 opmerkingen:

  1. Ik moet toch eens dringend terug een grillpan aanschaffen...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Alleen al om de tagliata zou je het doen!

      Verwijderen