geroosterde puntpaprika's met munt en limoen

Dit bijgerecht staat met grote regelmaat op tafel in huize Italiaans koken met Antoinette. Er is weinig Italiaans aan, maar ik deel het toch op deze blog. Want de smaak komt nog steeds uit deze hoek: het mediterrane gebied.
En onder het kopje mediterranean feast zal ik me dit jaar nog meer van dit grensoverschrijdende gedrag veroorloven. Ach, als het maar lekker is! Non è vero?

De combinatie munt en limoen is een van mijn favoriete. Ik maak er verfrissende ijsjes en drankjes mee, deze combi gaat in hummus,  zomerse salades en over lamskoteletjes.
Vandaag beteugel ik er de zoetheid van puntpaprika's mee!

recept geroosterde puntpaprika´s met munt en limoen

4 rode puntpaprika's
olijfolie
maïsolie
een halve limoen of anders citroensap
6 flinke blaadjes verse munt
versgemalen zwarte peper
zout
eventueel wat komijnzaadjes

Verwarm de conventionele oven voor op 200 graden.
Haal de kapjes van de paprika's en snij ze in helften. Verwijder de zaadlijsten, was de paprika's en dep ze droog.
Pak een keukenkwast en smeer een ovenschaal en de puntpaprika's in met olijfolie.
Strooi er een snufje zout over.
Bak de paprika's zacht in ongeveer 20 minuten.
Laat de paprika's afkoelen tot lauwwarm.
Hak de munt niet te fijn.
Maak een dressing van maïsolie, zwarte peper, munt, iets zout, eventueel het komijnzaad en het sap van een halve limoen.
Direct serveren.

Lekker bij lamskoteletjes, met hummus en artisjokken uit de oven, maar ook bij een tagliata. In de zomer ook lekker als lauwwarme antipasto.

Muziek terwijl u werkt:
Red Hot Chili Peppers – Road Trippin'
Sam Cooke – Little Red Rooster

6 opmerkingen:

  1. Beste Antoinette, als producent van zoete puntpaprika's (www.puntpaprika.nl) zijn wij altijd zeer vereerd als ons product in een heerlijke recept wordt gepresenteerd. Op onze website hebben we een rubriek "recept van de week". Mogen wij deze week dit recept en je foto hiervoor gebruiken? Met vriendelijke groet, Marja Vijverberg Marketing&Communicatie SweetPoint, Twitter: @SweetPoint04

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Marja,
      Het recept is via de gespecialiseerde zoekprogramma's waarbij ik ben aangesloten al prima vindbaar voor iedereen die zoekt op 'puntpaprika'. Een vermelding op jullie pagina vind ik daarom niet nodig. Maar vriendelijk bedankt voor het compliment en het aanbod!
      Saluti,
      Antoinette Coops

      Verwijderen
  2. Anoniem1/21/2014

    Hallo Antoinette, ik volg je blog met veel interesse. Ik vraag mij af wat een conventionele oven is. Alleen onderwarmte zoals vroeger, of - dat hoor ik tegenwoordig ook wel - onder- en bovenwarmte.
    Vriendelijke groet, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hallo Anita, ik bedoel de ouderwetsche ;-) oven. Niet de heteluchtoven.

      Verwijderen
  3. Net je blog ontdekt, gelijk maar op volgen geklikt bij Bloglovin en dit recept ga ik alvast proberen! ;)
    (ben sowieso ook een Italiëzot, haha)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Oh, dan zit je hier helemaal goed :-)
      Kom er gezellig bij!

      Verwijderen