pizzoccheri della Valtellina, of het Italiaanse stamppotgevoel

Meer lezen →
Nou! Die witte kerst kregen we!
Gestaag dwarrelende sneeuw. Terwijl wij op de latten stonden. Vlokjes dempten geluiden en kleuren. Terwijl wij op de latten stonden.
Uiteindelijk waren we door en doorweekt. Verkleumd tot op het bot. En zelfs was het gevoel uit onze vingertoppen verdwenen. Terug naar het hotel.

We hadden al uitgecheckt maar douchen was geen probleem. En na het opbeurende warme water kwam de klap op de vuurpijl.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
6 Reacties

Italiaanse kerstmenu's van Noord- tot Zuid-Italië

Meer lezen →
Italianen doen veel op het laatste moment. Nog even dit, kort voor sluitingstijd.
Nog even dat precies op de dead line.
Italiaans koken met Antoinette komt geheel in stijl op de valreep met drie complete kerstmenu's.

Kies voor je kerstdiner van Noord tot Zuid en van gevogelte tot vega.

Klik op het gerecht om door te linken naar het recept.
En ontbreekt er naar je smaak nog iets aan, kijk dan nog even naar de receptenindex en stel het menu bij. Of stel je eigen menu samen!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
4 Reacties

orecchiette met broccoli zonder cime di rapa uit Puglia

Meer lezen →
'Cime di rapa' dat zijn de toppen en stelen waartussen een stronk broccoli tot bloei komt. En dat is leuk om te weten, maar die cime di rapa zijn in Nederland bijna niet te krijgen.

Jammer, jammer, jammer, want 'orecchiette con cime di rapa alla pugliese' moet je een keer gegeten hebben! Als je het mij vraagt tenminste.

Dus Italiaans koken met Antoinette gebruikt
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
1 Reacties

ideale tapenade

Meer lezen →
Idealen! Vroeger wilde ik advocaat worden. Tijdens mijn rechtenstudie leerde ik al snel dat dat in de praktijk zou betekenen: mensen verdedigen die elkaar het leven zuur maken om een scheids-muur. Tussen twistende echtelieden zitten.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties

pompoen met tijm uit de oven

Meer lezen →
Eindelijk! Ik ben genoemd en benaderd! Hulde en eer van Unilever. Dat ik dat nog mag meemaken!!
Hoe en wat? Dat wil ik wel op een leuke manier aan mijn lezers melden!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties

amatriciana om zeep!

Meer lezen →
'Aiuto!' Ik heb de amatriciana om zeep geholpen!

Ik deelde een dolksteek uit met een puntpaprika en gaf 'm een geweldige draai met gerookt paprikapoeder.
De varkenswang wisselde ik in voor ontbijtspek. 
En ik gaf er Parmezaanse kaas bij om 'm af te maken!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
2 Reacties

kalkoen of parelhoen met granaatappel uit de oven!

Meer lezen →

Geen snoeshaan en al helemaal geen praalhans. Parelhoen! Die zetten we op tafel met kerst of op andere winterse feestdagen.

Parelhoen ('faraona') smaakt wat wilder dan kip maar milder dan fazant. Hou je nou niet zo van die wildsmaak
dan vervang je de hoen door kalkoen(bouten). Ook feestelijk en je maakt  een streekgerecht uit de Veneto op de koop toe!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
2 Reacties

romanesco met sesam

Meer lezen →

Kijk, dit is een 'broccolo romanesco', oftewel een romanesco. Deze kool is niet alleen iets om gebiologeerd naar te kijken. Hoe die roosjes opgebouwd zijn uit roosjes die op hun beurt ook weer opgebouwd zijn uit roosjes... Dit groene broertje van de bloemkool is vooral ook lekker om te eten!

De romanesco smaakt milder dan broccoli en smaakt naar meer dan bloemkool.
Lekker naast bijvoorbeeld vlees, gebakken met verse tijm.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties