arancini uit Polpo, kookboek van het jaar

Meer lezen →

Eerder deze week schreef ik een recensie over Polpo, een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië.

Een recept uit Polpo, mag op deze blog natuurlijk niet ontbreken. Dit Italiaanse kookboek is, niet voor niets, uitgeroepen tot Kookboek van het jaar.

Siciliaanse arancini, die moesten het worden. Arancini zijn zo lekker, daar wordt heel Italië blij van.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
4 Reacties

Polpo is geen Venetiaans kookboek!

Meer lezen →
Russell Norman vertelt ons in Polpo, een culinaire reis naar de achterafstraatjes van Venetië over zijn bijzondere band met deze stad. Waarom hij verliefd werd op het mooie Venetië en haar bàcari. De barretjes waar werklui onder het genot van een hapje en een goed gesprek over voetbal of politiek genieten van een glaasje wijn. 
Hoe hij op het idee kwam om zijn eerste restaurant in Engeland Polpo te noemen. In welke bàcari hij ideeën opdeed voor de menukaart en inrichting van zijn eigen succesvolle bàcaro in Soho, Londen.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties

Wanda's spiegelei met ... truffel!!

Meer lezen →
Een hele tijd geleden kreeg ik dit recept van zijn vrouw Wanda. Inmiddels is ze weduwe. Want vorig jaar is haar man, 'mijn' truffelbaas, helaas overleden.
Na een leven waarin hij veel had gedaan wat God verboden heeft!
En waarin truffelvinder en speurneus Rosa kwispelend zorgde dat zijn baasje enigszins op het rechte bospad bleef.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties

grissini en witte-bonensoep met salie uit Greendelicious Kruiden, Natascha Boudewijn

Meer lezen →
In Greendelicous Kruiden van Natascha Boudewijn proef je haar liefde voor de natuur en voor de Italiaanse keuken.

Deze week schreef ik een recensie die je hier kunt lezen. De eerste recepten die ik maakte? Witte-bonensoep met salie en grissini. Conclusie:dat smaakt naar meer!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties

Greendelicious Kruiden, Natascha Boudewijn

Meer lezen →
Verse kruiden. Zonder deze smaakmakers zou het maar een dorre boel zijn in de keuken. Daarom heb ik ze ook altijd in huis!
Maar niet in mijn tuin...

Al jaren droom ik stiekem van een kruidentuintje. Ook al heb ik geen groene vingers. En laat ik alle planten verdorren.

Er gloort hoop! Voor iedereen die geniet van de onovertroffen smaak van verse kruiden maar van tuinieren nog geen kaas heeft gegeten.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties

pasta met ragù van eendenborst, bigoli con ragù d’anatra

Meer lezen →
Huize Italiaans koken met Antoinette verbouwde afgelopen week haar keuken. We moesten het vijf dagen zonder stellen, dus U begrijpt, we hebben het serieus aangepakt! 
En het is mooi geworden! Geen hoogstaande technische snufjes maar vooral een praktische keuken met gezellige kleuren. 

Een mens zonder keuken moet toch eten. En opa kan heerlijk koken heeft hij deze week weer bewezen, maar hij is al een dagje ouder. Dus maakte ik met de hele famiglia in het gevolg vijf dagen een tour de force van bar, naar trattorie, via enoteca en pizzeria tot het ristorante aan toe. Dat was ook uitstekend voor de communicatie met onze dorpsgenoten! 
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
11 Reacties

Liebster Award voor Italiaans koken met Antoinette

Meer lezen →

Ursula, van de smakelijke blog Miss Fromage gaf me de Liebster Award. Grazie Ursula! 
Dit is een prijs van en voor startende bloggers. Om nieuwe blogs te ontdekken en eens beter kennis te maken met de personen achter deze blogs. De gever van de Liebster Award stelt elf vragen.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
1 Reacties