worstjes op de wijze van de wijnboer uit Gereons Keuken Thuis

Meer lezen →
Denk je aan Gereon, schrijver van Gereons Keuken Thuis, dan denk je aan écht eten. Met roomboter, vlees, wijn en soms zelfs een schepje kristalsuiker.
Associeer Gereon niet met cupcakes of andere moderne onzinnigheden!
Niet voor niets is Gereon oprichter van de ACBM, de Anti Cupcake Behaviour Movement. Een beweging die gefröbel met eten bestrijdt.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
1 Reacties

Gereons Keuken Thuis, recensie

Meer lezen →

Gereons Keuken Thuis, het eerste kookleesboek geschreven door wijnkenner Gereon de Leeuw laat ons onbegrensd genieten van al wat de wereldkeuken voortbrengt.
Kalfsfilets alla pizzaiola serveert Gereon naast spaghetti en aan Nederlandse zuurkool geeft hij een Franse draai. Hij haalt zijn neus niet op voor Imam bayildi en maakt kip in de tajine.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties

gedegenereerde focaccia uit Puglia

Meer lezen →
Massaal draaien Italiaanse omaatjes zich om in hun graven. Zij vinden dit drie keer niks. Geen pizza, geen focaccia en al helemaal geen focaccia pugliese.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
4 Reacties

kippenbouillonblokken zelf maken en minestrina

Meer lezen →
Vier uur kopje soep, dat zouden meer mensen moeten doen! Maar mijn schoonmoeder Rita luidde de soepklok alleen voor het middag- of avondeten. 
Soep op andere tijdstippen? Daarvoor móest je wel ziek zijn. 
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
4 Reacties

porcini-bouillonblokken zelf maken

Meer lezen →
Mijn schoonbroer, tegenwoordig kok van beroep, vertelde mij eens wat hij zag en rook toen hij werkte in een fabriek waar onder andere bouillonblokken werden gemaakt.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
8 Reacties

verslavend lekkere runderstoofpot met porcini

Meer lezen →
Verse 'porcini', lekker hoor! Maar mag ik een zakje gedroogde?
Zo'n dosis smaak, wat een hartigheid... Daar kan vers eekhoorntjesbrood nog niet aan típpen! 'Magico!'
Porcini 'secchi' hebben zoveel toegevoegde waarde dat je ze met gemak de hoofdrol kunt laten spelen. Bijvoorbeeld in risotto met porcini . Maar ja, die is al wereldberoemd. En dat kent u nou wel.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
4 Reacties

zachtaardige tagliatelle van wilde spinazie met gorgonzola, hazelnoten en rucola

Meer lezen →
Op de boerenmarkt spot ik knapperige wilde spinazie. Complete plantjes zijn het, met wortel en zand er nog aan. Nog nooit heb ik zulke frisse exemplaren gezien!

Terwijl ik de spinazie voor de derde keer was krijg ik een flash back naar mijn spinaziegroene slaapkamer. Mijn ouders vonden dat juist die kleur op de muren
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties

radicchio-notenbroodjes

Meer lezen →
De herfst is diep doorgedrongen tot in het hart van de Valpolicella.
Het leven van menig dorpsgenoot draait op dit moment om druiven.
Tractoren vol rijden af en aan naar de 'cantina sociale', de wijncoöperatie.
Grijze wolken hangen zwaar in de lucht en de geur van most is bedwelmend...
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties