taralli uit Puglia

Meer lezen →

IE-IE-K-K! Mieren!
Bij thuiskomst dansten ze op tafel, kriebelden achter het dressoir en verdrongen zich bij de voorraadkast.
Een invasie! Een staatsgreep!

In alle staten van paraatheid werden keuken en huiskamer stevig schoongemaakt. De boel werd binnenstebuiten gekeerd.
Het heen en weer kon dat kruiperige volkje krijgen!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties

venkelbollen met oranjebloesemwater

Meer lezen →

De een zweert bij Himalayazout, de ander vindt pimentòn de la Vera het enig ware paprikapoeder. Verse koriander verdeelt de wereld in haters en lovers. In huize Italiaans koken met Antoinette ontbreekt het nooit aan venkelzaad.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
0 Reacties

tagliatelle met erwtjes

Meer lezen →

pasta met verse doperwten

Uit blik kwamen ze. Daar stond op 'fijn' of 'zeer fijn'. Desalniettemin had ik een hekel aan erwtjes. Fletse neuskeutels vond ik het. En de smaak maakte het er ook al niet beter op!

De ommekeer
in mijn erwtjestrauma kwam ongeveer twaalf jaar geleden.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
3 Reacties

gefrituurde courgettebloemen, antipasto

Meer lezen →
We hebben het steeds meer naar onze zin!
Bloemen op een rokerige achtergrond. Roze in al zijn schakeringen, afgezet met klatergouden ruiten.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
8 Reacties