ravioli met onechte ricotta, tomaat en verse kruiden

Meer lezen →
Inzending foodblogevent maart, gehost door Es' Factory. Thema "fermentatie"

Fermentatie. Een onderwerp dat je aan het denken zet. Aan het lezen en grasduinen bovendien.

Zo las ik over melkzuurfermentatie. En ik kwam tot een ontdekking!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
14 Reacties

Pindasoep van somebody else

Meer lezen →
God weet wat hem tot die stap bracht!
Achtentwintig februari. Weet jij nog wat je deed op de dag dat paus Benedictus XVI aftrad?
En wat at je, of kreeg je van pure commotie geen hap door de keel?
Italië voelde zich van god verlaten.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
3 Reacties

Spätzle, no knead verse pasta

Meer lezen →
Spätzle, Brettljause, Verlängerter, Grießnockerl, Topfenknödel, Geschnetzeltes, Backhendl, Apfelstrudel.
Culinair Duits: het békt gewoon niet lekker. Het klinkt naar koekoeksklokken en accordeons. Houten balkons en geraniums.
Jodelende Buben en Dirndls. Naar stemmen, inhaken, Beieren en Oostenrijk!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
13 Reacties

Coda alla vaccinara, ossenstaart van de leerlooiers

Meer lezen →
Het venijn zit hem in de staart?
Niks hoor. Deze stoofpot bewijst het tegendeel.

Hartje Rome. Daar waar de leerlooiers (i vaccinari) huishielden maakten ze er een potje van!
Van het mooiste deel van de restanten van de koe: de ossenstaart (la coda).
In de hoofdrol naast hart, milt, pens en ander ondergeschoven surplus.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
4 Reacties

Sinaasappelsalade met venkel, pistachenoten en olijven

Meer lezen →

Ook het zonnetje in huis heeft er nou wel tabak van. Zelfs het stralendste middelpunt ziet inmiddels dof van ellende. Iedereen is verlept. Grauw.
Depri.
Gebrek aan vitamine D. Ernstig tekort aan licht en zonnestralen.

Winter.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
4 Reacties