Salmoriglio, Siciliaanse saus bij vis of vlees

Meer lezen →
Afgelopen weekend was ik weer eens helemaal terug op Sicilië. Niet in Agrigento, Palermo of Taormina maar op huisnummer 14A in Verona. Vier hoog achter met uitzicht op het centrum.
Daar sprak ik met Nicolò Sorrenti. Hij verliet vijftig jaar geleden Italië's zonnigste eiland Sicilië voor een baan op het vaste land.

We hadden heel wat te bespreken.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
1 Reacties

Stoofpotje met tam konijn

Meer lezen →
Vanaf de vierde levensmaand beginnen ze er al mee. Kalf, paard, konijn, lam.  Rechtstreeks uit het schap van de supermarkt. Zo met de paplepel uit een potje. Makkelijk zat.

Voor de volwassene ligt het wat verderop, kalf, paard, konijn, lam. Op de vleesafdeling. Naast de kalfshersenen, -niertjes en -levers.
Die mogen het gaan bakken en stoven. Naar eigen smaak en inzicht.
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
3 Reacties

Pik in, het is primavera!

Meer lezen →
Pik in, het is primavera!
Italiaans koken met Antoinette staat op haar paasbest in het lentenummer van La Cucina Italiana. Ergens helemaal op haar gemak, tussen de pikante pepers en de saffraan. Geen 15 minutes of fame, maar wel 15 mooie seconden!
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
11 Reacties

mosselen voor Theo

Meer lezen →
Inzending foodblogevent februari, gehost door Gereon van Gereon's keuken thuis. Thema: "Wie komt er aan tafel, wat komt er op tafel en wat komt er ter tafel?"

Wij deelden een enorme zwarte pan in mijn studentenkamer. Met een lege schelp visten we ze eruit. Doopten de mosselen in mosterdsaus of in knoflook-yoghurtsaus. We aten er knapperig stokbrood bij. Stevige
Lees verder →
Geplaatst door : Antoinette Coops
8 Reacties