ideale tapenade

Idealen! Vroeger wilde ik advocaat worden. Tijdens mijn rechtenstudie leerde ik al snel dat dat in de praktijk zou betekenen: mensen verdedigen die elkaar het leven zuur maken om een scheids-muur. Tussen twistende echtelieden zitten.
In de bres springen voor degenen die het verschil tussen mijn en dijn maar niet willen begrijpen... Mensen die elkaar het hunne niet gunnen, materieel of immaterieel.
Advocaat werd ik toch maar niet!

Ondertussen speelt dit heilige boontje vandaag wel mooi voor Leentjebuur! Ik ga aan de haal met een recept uit la douce France. En iedereen mag dat weten! In de bakermat van Liberté, Egalité en Fraternité heb ik heel wat vakanties doorgebracht. En ik geloofde erin, zoals ik heilig geloofde in de prins op het witte paard.

Tegenwoordig weet ik beter. En ik doe er het zwijgen toe. Niet op de barricades, alleen maar een mooie tekst van Billie Holiday.

recept tapenade voor 6 - 8 toastjes

30 taggiasche olijven zonder pit
1 ansjovisfilet
1 eetlepel kappertjes (zure)
olijfolie naar behoefte

De paarse taggiasche geven een mooie kleur en specifieke smaak, maar een andere olijf kan ook.
Doe alle ingrediënten in een bakje en pureer grof met de staafmixer. Voeg olijfolie zoveel als nodig toe om het lekker smeuïg te maken.
Doe er ook eens gedroogde tomaat door, of wat platte peterselie.
Lekker op een toastje naast de Franse uiensoep, of als één van je antipasti. Door de pasta of over vis uit de oven.

Meer toastjes smeren? Ingrediënten verdubbelen!

Muziek terwijl u werkt:
God bless the Child, Billie Holiday

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.