amatriciana om zeep!

'Aiuto!' Ik heb de amatriciana om zeep geholpen!

Ik deelde een dolksteek uit met een puntpaprika en gaf 'm een geweldige draai met gerookt paprikapoeder.
De varkenswang wisselde ik in voor ontbijtspek. 
En ik gaf er Parmezaanse kaas bij om 'm af te maken!


recept voor mijn amatriciana per modo di dire:

1 el olijfolie
1 teen knoflook
1 gedroogd rood pepertje
125 g ontbijtspek
1 sjalot
1 rode puntpaprika
1 tl gerookt paprikapoeder
1 blik gepelde tomaten (4 ons)
peper 
zout
400 gram spaghetti
parmezaanse kaas


Zet water op voor de pasta
Verhit de olie in de pan. Doe knoflook, het rode pepertje en spek in de pan. Bak het zachtjes en snijd ondertussen de sjalot fijn en de paprika in blokjes. Doe sjalot en paprika in de pan en bak een paar minuutjes tot de paprika zacht is. Paprikapoeder en gepelde tomaten erbij. Proef na een paar minuten pruttelen of er peper of zout bij moet.

Kook ondertussen de spaghetti volgens de aanwijzing op de verpakking in de grote pan met kokend gezouten water. 
Geef er Parmezaanse kaas bij.
NB Wil je de amatriciana perfect om zeep helpen, serveer dan de saus bovenop de spaghetti, in plaats van erdoor (zie foto).

Muziek terwijl u werkt:

2 opmerkingen: