Liebster Award voor Italiaans koken met Antoinette


Ursula, van de smakelijke blog Miss Fromage gaf me de Liebster Award. Grazie Ursula! 
Dit is een prijs van en voor startende bloggers. Om nieuwe blogs te ontdekken en eens beter kennis te maken met de personen achter deze blogs. De gever van de Liebster Award stelt elf vragen.
De ontvanger beantwoordt en geeft ‘m dan door aan wel vijf andere bloggers. 

Luister je muziek tijdens het koken? Welke? 
Bij elk van mijn recepten staat een muziektip. Maar vaak luister ik tijdens het koken naar hele andere dingen!
Ik hou van funk, oude soul, jazz en blues. En dan zing ik ook meestal ook nog heel hard mee. Meer willen jullie niet weten.

Wat is je mooiste foto of je favoriete tekst (van je eigen blog)?
Fotograferen is bij mij nog in fase van ontwikkeling, en dan druk ik me nog vriendelijk uit. Maar mijn favoriete tekst heb ik geschreven bij de fijne uiensoep. Niet mijn beste tekst misschien, maar ik kreeg de slappe lach terwijl ik 'm schreef. En daar gaat het tenslotte om: lol in je blog.

Welk ingrediënt heb je altijd in huis?
Lastig! Eigenlijk hoort hier een hele waslijst te staan, want ik heb een heleboel dingen altijd in huis. Maar goed, mijn blog gaat over Italiaans koken en ik heb jonge kinderen dus kies ik voor pasta!

Je mag over 5 minuten een taxi instappen op weg naar het vliegveld en een reis naar keuze maken, waar ga je heen?
Oh hoera! Op naar India, kan niet missen. Laat me daar maar eens een maandje op los. Ik hou van curry in alle soorten en maten, alu gobi en dahl, biryani, chutneys, naan en pappadums. En het lijkt me geweldig om daar kleurrijke markten te bezoeken en te zien hoe de mensen er koken. Hoe de echte kip tandoori wordt klaargemaakt in de tandoori. Wat ze eten op straat.
Voorlopig maak ik af en toe een praatje met onze Indiase buren. Ook leuk. Namasté!

Wat zijn je drie favoriete webshops?
Ik maak gebruik van twee webshops waar ik hier geen reclame voor wil maken, omdat ik vind dat je gewoon lekker in Nederland bij de boekhandel naar binnen moet wandelen als je daarvoor de kans hebt. Doe ik ook als ik er ben.

Welke kooktechniek zou je nog wel eens willen uitproberen?
Pocheren! Nog nooit gepocheerd. Geen ei, geen vis, niks!

Wat zijn de drie populairste pagina’s op je blog? Vind je dat terecht?
De populairste pagina is de receptenindex en dat is bij een kookblog mooi meegenomen! Maar ik denk dat je jouw vraag anders bedoelt. Het populairste recept is een zoet recept, namelijk voor vijgenjam. Een mediterrane vrucht.
Zoete recepten en baksels zijn populair, daar wordt op internet meer naar gezocht dan naar hartige recepten. Dat er een zoet recept aan de top staat vind ik dus niet vreemd. Met stip gevolgd door tagliatelle met truffel en een recept voor een bijzondere pesto. Kortom, mensen weten Italiaans koken met Antoinette ook te vinden voor typische Italiaanse gerechten en dat vind ik heel terecht...!!

Waarom ben je met je blog begonnen?
Twee jaar geleden begon het als een verzamelpunt bedoeld voor vrienden en kennissen die vroegen om recepten. Maar koken in Italië is een feest. In eten en wonen in Italië zit een verhaal. 
De terugkerende lezers van mijn blog hebben zelf vaak een periode in Italië gewoond, Italiaans gestudeerd of ze zijn er vaak op reis geweest en verliefd geworden op het land. Kortom, ze hebben meer met Italië dan alleen pizza, pasta en tiramisù. Voor die mensen ben ik met deze blog doorgegaan.

Wat is jouw guilty pleasure?
Friet speciaal! Als ik in Nederland ben moet ik dat snacken. Liefst ook in een ranzige, onpersoonlijke omgeving. Op een station of zo. Niet alleen in geval van vertraging, ik wil er best een trein voor missen!

Wat is je favoriete keukengerei?
Ik ben geen verzamelaar van allerlei handige keukengadgets. Geef mij een plank, een mes, een kom en een vergiet en ik ben een gelukkig mensch.

Welk kookboek zou je het liefst van voor naar achter en weer terug ‘doorkoken’? Nou vooruit, twee of drie mag ook ;-)

Duizend-en-één smaken van Claudia Roden. Daar staat toch een lading aan smakelijke recepten in!
A Mediterranean Feast van Clifford Wright. Basisrecepten uit het hele Mediterrane gebied geplaatst in hun geschiedenis.
Chez Adriaan van Adriaan Jaeggi. Om heerlijk in te lezen en, o ja, om uit te koken!

Kijk, dat is de reden waarom er niet dagelijks recepten verschijnen op mijn blog. Italiaans is heerlijk en verveelt nooit, maar er is meer!

Ik geef de Liebster Award door aan:


En daar houd ik het bij! Want in mijn ogen kan er nou eenmaal maar één de liefste zijn!

Hier komen de elf vragen voor jou Jacobien. Een beetje van mezelf en een beetje van Miss Fromage:

1.    Van wie heb je leren koken en hoe oud was je toen je begon?

2.    Waarom ben je met je blog begonnen?

3.    Wat is je mooiste foto van je eigen blog?

4.    En wat is de mooiste tekst van je eigen blog?

5.    Wat maakt een verzameling ingrediënten tot een recept?

6.    Welk recept van jouw blog brengt het best tot uiting waar Kookboekrecensies Cobuse voor staat?

7.    Welke kookboekauteur inspireert je het meest en waarom?

8.    Wat mag er op/aan tafel nooit ontbreken en waarom?

9.    Met welk (streek)product heb jij een speciale band en waarom?

10.  Wat zijn jouw toekomstplannen met je blog, of op het culinaire vlak in   het algemeen?

11. Weet jij waar Abraham de mosterd haalt?

We zijn heel benieuwd naar je antwoorden!

1 opmerking:

  1. You make me blush, thank you dear Antoinette.
    Nou en die antwoorden kan je krijgen, ha!
    Wat een leuk idee, en natuurlijk ga ik weer iemand strikken voor een Liebster Award.

    BeantwoordenVerwijderen

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.