verslavend lekkere runderstoofpot met porcini

Verse 'porcini', lekker hoor! Maar mag ik een zakje gedroogde?
Zo'n dosis smaak, wat een hartigheid... Daar kan vers eekhoorntjesbrood nog niet aan típpen! 'Magico!'
Porcini 'secchi' hebben zoveel toegevoegde waarde dat je ze met gemak de hoofdrol kunt laten spelen. Bijvoorbeeld in risotto met porcini . Maar ja, die is al wereldberoemd. En dat kent u nou wel.



























Doe ze eens in een runderstoofpotje. Subiet staan ze op de nominatie voor de beste glansrijke bijrol! Want porcini maken er met verve een geurig en onomstotelijk herfstig potje van!

Nota bene: gedroogde porcini zijn verslavend lekker! Daarom kunt u binnenkort nog een recept met dit grondige ingrediënt verwachten.
Scoort u dan alvast minstens 40 grammetjes? Maar met meer mag u ook over straat!

recept runderstoofpotje met porcini

1,2 kg runderpoulet
2 wortels
2 stengels bleekselderij
4 sjalotten of 1 ui
1 flinke teen knoflook
3 el olijfolie
1 theelepel venkelzaad
3 dl rode wijn
3 dl water
20 g gedroogde porcini
zout
peper
1 el zachte boter
1 el bloem

Schil de wortels, was en snij in kleine blokjes.
Was de bleekselderij en snij in kleine blokjes.
Schil de sjalotten en snij in kleine blokjes.
Pel de knoflook en hak fijn.
Verhit de olie in de pan en fruit hierin groente en knoflook.
Doe er het venkelzaad bij en bak totdat de sjalotten glazig zijn.
Voeg het vlees toe en bak snel rondom bruin.
Doe de rode wijn en het water erbij en breng aan de kook.
Spoel de porcini kort af onder de lopende kraan en doe ze in de pan.
Breng alvast op smaak met wat zout en peper.
Laat minstens 3 uur pruttelen.
Prak de eetlepel zachte boter en de eetlepel bloem door elkaar en roer het mengsel door de saus.
Laat de stoofpot nog een paar minuten zachtjes garen.

Serveer met polenta en kort gestoomde broccoli.

Een restje is de volgende dag lekker als pastasaus.

Zoals voor alle stoofpotjes geldt: gisteren gemaakt smaakt vandaag lekkerder!

Muziek terwijl u werkt:
Addicted, Amy Winehouse

4 opmerkingen:

  1. Lijkt me een gerecht om addicted aan te geraken! Ik ga me er eerdaags wel aan wagen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ben er net aan begonnen en moet zeggen als het smaakt zoals nu de geuren in de keuken komt het helemaal goed

    BeantwoordenVerwijderen