geroosterde aubergine met pijnboompitten en munt

Groenten zijn lekker! Hoe meer hoe beter! Wij lusten er geen pap van maar eten ze graag rauw, beetgaar of geroosterd.
Dat wil zeggen, Il Marito en ik...

Zoonlief & Zoonlief hebben nog een vrij lange weg te gaan. Dagelijks hebben zij daarom keuze uit verschillende groentes, om strijd aan tafel te voorkomen.

Van geroosterde groenten willen ze helemaal niets weten. Categorisch nihil.
Paprika's met bruine lijntjes? Niente! Gestreepte courgettes? Drie keer niks! Maar met name de auberginetoekomst zie ik ver-schrik-ke-lijk somber in. Hoe ik ook mijn best doe om deze paarse schoonheid goed en met de juiste dosis nonchalance te presenteren.
Nog wat toevallig geroosterde pijnboompitten...
Zomaar een paar neergedwarrelde muntblaadjes...
Voorlopig helpt het allemaal geen steek!

Gelukkig willen Il Marito en ik graag als restverwerkers fungeren. Zo hebben we dat happy end en we ruziën aan tafel gewoon gezellig over iets anders!

recept geroosterde aubergine met pijnboompitten en munt, bijgerecht voor 2 -4 personen 

300 g aubergine, als het kan een dikke ronde (Violetta) maar een ander soort kan ook
een paar blaadjes munt
een eetlepel pijnboompitten
olijfolie
peper
zout

Rooster de pijnboompitten in een pan met dikke bodem, tot ze lekker beginnen te ruiken.
Vet met een kwast de contactgrill in met olijfolie en verwarm de grill voor op de maximale stand.
Was en snij ondertussen de aubergines in dunne plakken.
Leg de schijven aubergine op de gril en zet de grill daarna op de laagste stand. De bedoeling is dat er bruine strepen in de aubergine komen en dat de ze daarna langzaam gaart. Grill een minuut of drie, tot de aubergine zacht en gaar is.
Breng op smaak met peper en zout en versier met pijnboompitten en munt.
Druppel er indien nodig nog wat extra olijfolie over.

Muziek terwijl u werkt:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten