vijgen met panna montata

Een zoetekauw die niet van zoet houdt. Zo kun je me wel omschrijven. Daarom eet ik jam en gebak van eigen makelij, en drink ik siropen aangelengd met extra delen water.




Slagroom, ook zoiets lekkers! Maar dus niet die mierzoete. Geef mij maar slagroom op z'n Duits. Stukken minder zoet en vooral lekker romig.

Precies trouwens zoals de Italianen 'm kloppen. Dan heet slagroom ineens panna montata en dat klinkt toch aanlokkelijker dan Slagsahne, nicht?

Als een verzachtend mopje bij zoete omstandigheden, bijvoorbeeld rijpe vijgen uit de moestuin van mijn schoonvader.

recept vijgen met panna montata

4 ons vijgen
125 ml verse slagroom
5 gram suiker
kaneel

Was de vijgen en snij ze in in vieren.
Klop de slagroom lobbig met de suiker.
Verdeel de vijgen over vier schaaltjes en doe er een schepje slagroom op.
Snufje kaneel erover en klaar!

Muziek terwijl u werkt:
Aber bitte mit Sahne, Udo Jürgens

Geen opmerkingen:

Een reactie posten