het vintage campertje: over koffie- en andere rituelen

Voor wie zet jij een bakkie Bialetti? Dat is de vraag. Grappige, vrolijke, gezellige, serieuze en mooie verhalen kwamen er los. Genoten heb ik! 
Aan alle inzenders hartelijk dank voor het delen van jullie koffiemomenten.

Hier volgt het prachtige verhaal van Wilbert van Gent uit Waalre.

Congratulazioni! 
De drie-kops Bialetti komt zo snel mogelijk jouw kant op.  
(Niet via de Italiaanse maar uitsluitend met de Nederlandse post, dus dat zit wel goed).

Geniet ook van Wilberts rituelen!

Drie jaar geleden hield ik op 58-jarige leeftijd op met werken. Ik kocht een 'vintage' campertje en sinds die tijd trek ik elk voorjaar zo'n twee tot drie maanden door Italië. Van mijn kinderen kreeg ik wat keukeninrichting voor de camper en daarbij zat een heuse Bialetti. 

Alhoewel ik alleen ben was het een potje voor twee kopjes, omdat ze altijd nog hopen dat ik onderweg een leuke vriendin ontmoet. 

Ik hou enorm van de zee en mijn routes lopen dan ook meestal direct onder kust. 's Avonds neem ik afscheid van de dag door te genieten van schitterende zonsondergangen, elke avond anders, en ben dankbaar voor de mooie dag in een schitterend land. Aardige mensen, fantastische natuur en cultuur en niet te vergeten het heerlijke eten dat van streek tot streek verschilt. 

Elke ochtend begint met een kopje Bialetti. Meestal zet ik dat voor mezelf maar soms ook voor iemand die ik de vorige dag heb ontmoet. Dan is een potje voor twee handig...
Koffiezetten met een Bialetti is een ritueel, het vraagt aandacht en zorgvuldigheid. Maar dan is het ook genieten. Ik drink mijn koffie zwart en stevig, geen suiker, geen melk. Puur en soms met een verse cornetto. Zo begint de dag, vroeg met de eerste zonnestralen. 
Ik drink mijn koffie niet zozeer voor de troost dan wel om alles wat een nieuwe dag gaat brengen goed wakker tegemoet te treden.

Inmiddels ben ik alweer een week terug in Nederland, terug naar het espressoapparaat. Dat is ook lekker maar toch anders!

Muziek terwijl u leest:
Buongiorno a te, Luciano Pavarotti

foto met dank aan http://www.ineedcoffee.com/10/coffee-gear/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Opmerking: Alleen leden van deze blog kunnen een reactie posten.