Halsoverkop Bellini


Het etentje buiten stond in de steigers. Het ene gerecht wat minder, het andere al wat meer. Primo, secondo, contorni en dolce.
Op het nippertje bedachten we dat er tóch nog wat ontbrak aan ons zomerse onderonsje met amici.

Een prosecco-tje als intro is natuurlijk leuk, maar een cocktail is net even een paar tintels feestelijker!

De prosecco stond dus al koud. Alleen, de wilde perziken bestemden we tot een tomeloos drankje vooraf, in plaats van een weloverwogen nagerecht.
Snel fabriekten we bij gebrek aan ijsblokjes en frambozen een Halsoverkop Bellini!
En laat die Halsoverkop Bellini nou net de tocco finale geven aan de avond die nog moest beginnen!

recept cocktail Bellini, voor 4 - 6 personen

400 g platte perziken
4 dl prosecco
10 g suiker
een koffielepel frambozenjam
garnering: als je hebt een schijfje perzik per glas of wijk uit naar ander vers fruit of blaadjes munt

Schil de perziken en verwijder de pit.
Snij de perziken in stukjes.
Leg het fruit minstens anderhalf uur in de vriezer.
Pureer de bevroren perziken in een keukenmachine met krachtige motor en meng de perzikpuree kort met de jam en de prosecco.
Schenk de glazen vol en garneer ze.
Cin cin!

Muziek terwijl u werkt:
Summer in the city, The Lovin' Spoonful

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen